Direct naar inhoud
Leerlingen voortgezet onderwijs

Kunstvakken vmbo

Tools voor leerlingen

Over centrale examens dans, drama en muziek vmbo

Als voorbereiding voor de kunstexamens dans, drama en muziek, kun je prima de voorbeeldexamens van 2023 maken. In 2024 gebruik je standaard Facet.

Meer over Facet

In Facet zie je de bronnen en de vragen. Je schrijft je antwoorden op in de uitwerkbijlage. Jouw docent corrigeert op papier. Tijdens de correctie kan jouw docent het examen inzien via de oefenomgeving van Facet.

Lees ook de brochure

Uitgebreide informatie over de afname van de examens in Facet lees je in de Brochure centrale examens kunstvakken in Facet.

Voorbeeldexamens

Oefenen in Facet

  • Voor het oefenen met de opgaven van examens in Facet maak je gebruik van de voorbeeldexamens.
  • De correctievoorschriften (en bijbehorende uitwerkbijlages voor de examens muziek) kun je vinden in de eindexamenbank.
  • Voor scholen die met Linux/Apple werken is een alternatieve fall-back beschikbaar als afname in Facet onverhoopt niet werkt. Deze vorm van fall-back bestaat uit een PDF-document met opgaven (screendumps van de opgavenschermen in Autoplay) en losse geluids- en/of beeldbestanden. Lees de handleiding.

Oefenen in Autoplay

Voor het oefenen en testen van examens kunstvakken vmbo gl/tl in de examensoftware Autoplay gebruik je oude examens. Ze staan voor je klaar in de eindexamenbank. De handleiding voor de examensoftware Autoplay kun je rechts downloaden.

Over het zoeken, downloaden en starten van examens in Autoplay

  • Selecteer in de eindexamenbank het gewenste niveau.
  • Kies bij Examendocument voor Autoplaybestand.
  • Je downloadt het examen door te klikken op het zip-bestand. Je krijgt dan een scherm met de vraag: Wil je dit bestand uitvoeren of opslaan? Kies voor Opslaan als en selecteer een map.
  • Na het opslaan klik je dubbel op het bestand [vaknaam] examen.exe in de door jouw gekozen map. Als er dan een dialoogvenster verschijnt, kies je voor Uitvoeren. Het examen start dan automatisch.


Elk examen een eigen wachtwoord
De examens in Autoplay zijn beveiligd met een wachtwoord. In de gepubliceerde examens zijn de wachtwoorden al ingevuld.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken