Direct naar inhoud

Examentijd

Geslaagd! Je diploma halen geeft een euforisch gevoel. En terecht. Het is een zekerheid voor jezelf, je omgeving, het vervolgonderwijs en werkgevers over wat je hebt geleerd. Als schooltassen en Nederlandse vlaggen het straatbeeld sieren, worden ook wij daar heel blij van. Trots, omdat het centraal examen een onmisbaar onderdeel is voor de waarde van het diploma.

Mensenwerk

Bijna iedereen krijgt te maken met het centraal examen. Het gevoel van voorbereiding, focus en de uiteindelijke ontlading is herkenbaar. Ook voor ons als examenmakers. Het ontwikkelen van centrale examens is een enorm zorgvuldig proces. En het is mensenwerk. Werk dat we doen met hart en ziel, altijd met de verantwoordelijkheid om vanuit expertise te kijken wat er beter kan. Natuurlijk gaan we voor foutloos, maar tegelijkertijd is dat een utopie. En een centraal examen kan ook niet alle kennis en vaardigheden meten. Dat beseffen we natuurlijk. Maar dat kan ook niet. Dat geldt voor alle toetsen en examens. Wel zijn we ervan overtuigd dat resultaten uit centrale examens een zo betrouwbaar mogelijk beeld geven van de vaardigheid van leerlingen. En daar staan we voor!

Leren uit de praktijk

We zijn niet alleen kritisch op de centrale examens, maar ook op de uitwerking ervan in de praktijk.

Daarom hechten we veel waarde aan gesprekken met betrokkenen uit het onderwijsveld. Niet alleen om vanuit onze expertise elementen te kunnen toevoegen, maar juist ook om te leren uit die praktijk. Heb jij interesse om met ons in gesprek te gaan, laat het ons weten! Onze toetsdeskundigen kunnen natuurlijk ook bij jou op school langskomen.

Contact

Blik op de toekomst

Vanuit gedrevenheid en jarenlange ervaring denken we mee over nieuwe vormen van toetsing en examinering. Bijvoorbeeld over verdere digitalisering van centrale examens en flexibel examineren. Meer weten? Op deze webpagina delen we onze publicaties en onderzoeksresultaten.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken