Direct naar inhoud
Cito volgsysteem VO - twee leerlingen presenteren voor klas

Cito Volgsysteem VO

Met het Cito Volgsysteem VO kan je iedere leerling laten zien waar hij staat. Met de inzichten die je krijgt, heb jij handvatten om tijdig bij te sturen of extra ondersteuning te bieden. Om leerlingen echt verder te helpen. En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor remediëring na het afnemen van de volgtoetsen? Lees dan verder over de mogelijkheden van Numo op het gebied van rekenen en taal.

Moeiteloos ieders leerlijn volgen: flexibel, helder en betrouwbaar

Het Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs is opgezet om leerlingen te volgen met behulp van een serie objectieve en methode-onafhankelijke toetsen. Er zijn er vier: Toets 0 tot en met Toets 3. Elke toets brengt de beheersing van kernvaardigheden Nederlands, Engels en rekenen-wiskunde in kaart.

Houvast op basisvaardigheden
Toets 0 is bedoeld als een intaketoets voor aan het begin van de brugklas. Met behulp van de rapportages kun je brugklassers die verschillende eindtoetsen hebben gemaakt vergelijken met elkaar én met een landelijke benchmark. Zo weet je wat hun functioneringsniveau is. Toets 1, 2 en 3 zijn volgtoetsen die je afneemt aan het einde van het eerste, tweede en derde leerjaar. Met deze toetsen maak je groei voor elk van de kernvaardigheden inzichtelijk.

Gemakkelijk de ontwikkeling volgen per leerling, klas en school
Met behulp van rapportages, laat je leerlingen zien waar ze staan en hoeveel ze zijn gegroeid. Daarmee is deze rapportage een waardevolle aanvulling op de rapportcijfers.

Bekijk deze routekaart voor het volgen van je leerlingen
Cito volgsysteem VO - leerling maakt volgsysteem toets achter pc

De voordelen

  • In één oogopslag duidelijk waar je leerling staat met heldere rapportages
  • Digitale en papieren afname mogelijk
  • Houvast voor een kwaliteitsslag in het onderwijs
Lees verder

Training en advies op maat voor krachtig onderwijs

Hoe heb je het meest profijt van het Cito Volgsysteem VO? En hoe kun je met een effectief toetsbeleid de kwaliteit van jullie onderwijs verbeteren? Met trainingen en advies op maat van Cito haal je alles uit jouw leerlingvolgsysteem en kun je weloverwogen beslissen over plaatsing en overgang van leerlingen. Je kunt denken aan trainingen en adviestrajecten voor het verbeteren van:

  • Zelfgemaakte toetsen
  • Toetsen van Cito die je afneemt
  • Toetsbeleid
Bekijk de mogelijkheden
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken