Direct naar inhoud
Cito volgsysteem VO - docent bespreekt resultaten met leerling

Toetsen

Wil je jouw onderbouwleerlingen ook heel graag verder helpen met hun kernvaardigheden te verbeteren? Kies dan welke toets je afneemt, op papier of digitaal en profiteer direct van de rapportages met signaalfunctie. Via een handige beheermodule bepaal je zelf wie bij de rapportages kan.

Begin in de brugklas met Toets 0. In het voorjaar kun je Toets 1 en 2 afnemen voor determinatie en Toets 3 voor inzicht in het rendement van de onderbouw.

Cito volgsysteem VO - docent bespreekt resultaten met leerling

De volgtoetsen

In het volgsysteem werken we met een licentiemodel. Je bestelt de toets die je af wilt nemen voor het aantal leerlingen dat je verwacht voor komend schooljaar. Voor een licentie voor schooljaar 2023-2024 betaal je € 14,60 per leerling, per toets.

Toets 0

Elk jaar stromen er nieuwe brugklassers de school in. Om meer zicht te krijgen op hun niveau, kun je de Toets 0 inzetten.

Toets 1

Leerlingen zijn op school al gewend aan de nieuwe manier van leren. Na de 0-meting meet je hun voortgang met de Toets 1.

Toets 2

Wil je zicht op ieders ontwikkeling, vroegtijdig zorgleerlingen in beeld hebben en het onderwijsbeleid monitoren? Dat kan met Toets 2.

Toets 3

Na Toets 0, 1 en 2 heb je je leerlingen goed in beeld. Voor inzicht in het rendement van de onderbouw is er Toets 3.

Cito volgsysteem VO - docent helpt leerling bovenbouw achter pc

Digitaal toetsen: werkt jouw school er al mee?

Digitaal toetsen heeft veel voordelen! Toetsresultaten die sneller beschikbaar zijn en niet meer dat gesjouw met toetsboekjes... Werk je nu met papieren toetsen? De overstap van papier naar digitaal is heel eenvoudig.

Lees meer over digitaal toetsen

Toetsen voor speciale leerlingen

Net als scholen staan wij voor passend onderwijs. Onderwijs waarin iedereen tot zijn recht komt. In nauwe samenwerking met scholen zijn er leerlingvolgsystemen ontwikkeld die rekening houden met leerlingen met extra onderwijsbehoeften in het voortgezet en speciaal onderwijs. Deze volgsystemen sluiten aan bij hun belevingswereld en verschillende niveaus. Ze ondersteunen je om inzicht te krijgen in wat een leerling kan, wat zijn of haar talenten en ontwikkelpunten zijn. In de nieuwe generatie toetsen voor het Cito Volgsysteem VO zijn de aanpassingen voor speciale leerlingen zo veel mogelijk opgenomen in de standaard toetsen. Deze kunnen ook ingezet worden voor dyslectische, slechtziende of brailleleerlingen (cluster 1). Ga voor materialen voor speciale leerlingen naar:

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken