Direct naar inhoud
Leerling in beeld voortgezet onderwijs

Verbreding in het volgen van leerlingen in de onderbouw

In schooljaar 2024/2025 breidt Cito het volgsysteem voor het voortgezet onderwijs uit met modules die inzicht geven in het sociaal-emotioneel welzijn, de leer-werkhouding en de cognitieve capaciteiten van de leerling. De nieuwe naam van Cito Volgsysteem VO wordt dan Leerling in beeld VO. Uiteraard blijven de rapportages die de groei in de kernvakken monitoren, onderdeel uitmaken van het volgsysteem. Zo krijg je een breder beeld van jouw leerlingen en de situatie op school. Daarmee kun je een genuanceerde en positieve aanpak kiezen om leerlingen te ondersteunen. We vertellen je er graag meer over tijdens een online sessie via Teams op 18 januari van 15.00 - 16.30 uur.

Wil jij de nieuwe instrumenten nu vast uitproberen? Neem gratis deel aan de extra afnames. Daarmee kunnen jij en je leerlingen vast kennis maken en krijgen jullie ook de extra inzichten die bijdragen aan een completer leerlingbeeld. Bekijk hieronder de verschillende extra afnames en meld je aan.

Cito volgsysteem VO - docent bespreekt resultaten met leerling

Extra hulp bij basisvaardigheden

Heb je de basisvaardigheden van je leerlingen in kaart? In Leerling in beeld VO voegen we taalverzorging toe. Wil je nu al weten waar je leerlingen staan? Meld je snel aan voor de gratis pretest.

Aanmelden

Completer beeld van je leerling

Wil je een completer beeld krijgen van je leerling? Schrijf je hier in voor de gratis afnames in maart 2024 van de instrumenten sociaal-emotioneel functioneren en leer-werkhouding.

Aanmelden
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken