Direct naar inhoud
Educatief adviseurs voor het vo

Zien we jou bij een van de sessies in november?

Er zijn mooie ontwikkelingen waar we jullie heel graag persoonlijk meer over willen vertellen. In november organiseren we gratis sessies verspreid over verschillende regio’s.

Gratis workshops over de ontwikkeling van ons aanbod

Verbreding in het volgen van leerlingen in de onderbouw:

In schooljaar 2024/2025 breidt Cito het volgsysteem voor het voortgezet onderwijs uit met modules die inzicht geven in het sociaal-emotioneel welzijn, de leer-werkhouding en de cognitieve capaciteiten van de leerling. Uiteraard blijven de rapportages die de groei in de kernvakken monitoren, onderdeel uitmaken van het volgsysteem. Zo krijg je een breder beeld van jouw leerlingen en de situatie op school. Daarmee kun je een genuanceerde en positieve aanpak kiezen om leerlingen te ondersteunen. We vertellen je er graag meer over. Kunnen we je verwelkomen in Zwolle, Arnhem, Eindhoven of Amsterdam?

Data: 1, 7, 14 of 22 november
Locaties: Zwolle, Arnhem, Amsterdam of Eindhoven
Tijd: 15.00 tot 16.30 uur

Vernieuwing in Woots voor de Kijk- en luistertoetsen in ’23-’24

Graag ontmoeten we taaldocenten en examensecretarissen die werken met Woots. We geven tips over het gebruiken en gaan ook graag in gesprek over het schoolbreed inzetten van de materialen en zo optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Woots en de Cito Kijk- en luistertoetsen. Ook laten we de nieuwe functionaliteiten zien en beantwoorden we graag jouw vragen hierover.

Data
: 1, 7, 14 of 22 november
Locaties: Zwolle, Arnhem, Amsterdam of Eindhoven
Tijd: 15.00 tot 16.30 uur

Workshops voor een verdieping op toetsing en examinering (tegen betaling)

Ben je examensecretaris, vaksectievoorzitter of docent en geïnteresseerd in een verdieping op het gebied van toetsing of examinering? Voor € 229,- inclusief lunch kun je uitgaan van een welbestede ochtend. Geef je op voor een van deze workshops:

  • Workshop Toetsconstructie (3 uur)
    Tijdens de workshop verdiep je je in de toetscyclus, de verschillende toetsvormen en bijbehorende beoordelingsinstrumenten.

of

  • Workshop Examencommissie (3 uur)
    We bekijken tijdens de workshop de taken en rollen van de examencommissie, gaan in op een aantal organisatorische randvoorwaarden en de mogelijke gevolgen daarvan. Ook bekijken we de mogelijkheden voor het borgen van de verschillende aspecten van toetsing. Als examencommissie is het vaak lastig om een goede start te maken, dus aan de hand van een stappenplan voor beginnende examencommissies bespreken we concrete acties, zoals het jaarplan, de rollen taken en verantwoordelijkheden, handige tips voor vergaderstructuren en natuurlijk het jaarlijks verslag. 

Data: 1, 7, 14 of 22 november
Locaties: Zwolle, Arnhem, Amsterdam of Eindhoven
Tijd: 9.00 tot 13.00 uur, incl. lunch

Meld je aan via onderstaand formulier

Wil je aan meerdere sessie deelnemen? Vul het formulier dan meerdere keren in.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken