Direct naar inhoud

dr. Bas Hemker

Hoofd team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening

Bas Hemker werkt sinds 1996 bij Stichting Cito. In april 2023 werd hij benoemd tot Hoofd van team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening.

Daarnaast beheert Bas als accounthouder bij team Psychometrisch Onderzoek & Dienstverlening onder meer onze psychometrische bijdragen aan peilingen naar het niveau van het onderwijs. Hij is daar al 25 jaar bij betrokken en werkte mee aan diverse rapporten. Ook is hij het aanspreekpunt voor onze psychometrische bijdragen aan projecten in het buitenland. Hij werkte al met ministeries van onderwijs op vier continenten. Vanuit Cito ondersteunt Bas daarnaast psychometrische werkzaamheden in binnen- en buitenland, voor een verscheidenheid aan organisaties. Zo werkte hij bijvoorbeeld voor Stichting Cito Control aan de normering van de eindtoetsen.

Naast zijn werk voor Cito is Bas lid van de COTAN, waar hij zich bezig houdt met het beoordelingssysteem en tests voor volwassenen. En van de Interuniversity graduate school of Psychometrics en Sociometrics (IOPS).

Bas Hemker
De veronderstelde objectiviteit van cijfers is eigenlijk behoorlijk subjectief.

Bas Hemker, wetenschappelijk onderzoeker, over het project 'Cijfers, cijfers, cijfers'.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken