Sluiten
Examenkandidaten

Financieel Planners

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
24-03-2021 | Examens op besloten locaties mogen doorgaan.  Wij nemen contact met u op, wanneer er iets voor u veranderd (check ook uw spambox). Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

Examen FFP

Wilt u als gecertificeerd financieel planner aan de slag? Cito verzorgde eerder in  opdracht van de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners het examen FFP. De SCFFP heeft per 1 januari 2019 gekozen voor een nieuwe vorm van certificering. In het najaar vinden de laatste praktijkexamens bij Cito plaats.

Praktijkexamens (oude certificering)


In het najaar vinden er, volgens de oude certificering, nog 2 examens plaats:
U kunt geen theorie-examens (oude certificering) meer maken.

Per 1 januari 2019:

De SCFFP heeft een nieuwe vorm gekozen voor de certificering van aankomende financiële planners (voor meer informatie hierover kunt u zich wenden tot de FFP: info@ffp.nl).

Dat heeft gevolgen voor de termijn waarbinnen de certificering op de ‘oorspronkelijke wijze’ nog kan plaatsvinden:

  • voor de theorie-examens FFP 1, 2 en 3 geldt dat een kandidaat tot 1 mei 2020 nog examen kan doen. Daarna zijn herkansingen ook niet meer mogelijk. Als sprake is van bijzondere omstandigheden (overmacht) kunnen herkansingen voor de toetsen 1, 2 of 3 van het theorie-examen ook na 1 mei 2020 plaatsvinden. Hiertoe moet de kandidaat een onderbouwd verzoek indienen bij Cito dat ter beoordeling aan FFP zal worden voorgelegd. Let op: eventuele herkansingen na 1 mei 2020 blijven gebaseerd op de wet- en regelgeving 2019. Na 1 oktober 2020 zijn herkansingen voor overmachtsituaties niet meer mogelijk.
  • voor het praktijkexamen FFP geldt dat de laatste examenmogelijkheid in week 47 van 2020 is (16 t/m 20 november 2020). Herkansingen zijn daarna niet meer mogelijk. Let op! De praktijkexamens in juni en november zijn op basis van de nieuwe wetgeving.

De volgende bepalingen in het FFP-examenreglement moeten daarom ook vanaf 1 januari 2019 gelezen worden, op basis van het hierboven bepaalde:

  • art. 11, leden a, b en c
  • art. 14
  • art. 16, lid u