Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Directeur Centrale Toetsen en Examens

Collega gezocht

Voor Centrale Toetsen en Examens zoeken wij een

Directeur Centrale Toetsen en Examens

voor 36 uur per week

Bijna iedereen is groot geworden met Cito. Al ruim 50 jaar werken we aan onze missie: ‘Gelijke kansen voor iedereen’ door objectief en goed toetsen. Gegroeid (500 medewerkers) tot erkend specialist op het gebied van toetsontwikkeling en examinering voor onderwijs, overheden en bedrijven. Met als wettelijke taak het ontwikkelen van de jaarlijkse centrale (eind)examens voor vmbo, havo, vwo en mbo en de Centrale Eindtoets voor het basisonderwijs.

De Covid pandemie brengt urgentie aan en innovatie in een stroomversnelling. Kinderen en jongeren lopen onderwijsachterstanden op, de kansenongelijkheid groeit, online scholing en toetsing neemt een vlucht. Onze Cito missie is actueler dan ooit. Tegelijkertijd staat het traditionele toetsen ter discussie. We staan in het onderwijs én als Cito voor een urgente opdracht, waarvan we de richting nu samen moeten bepalen.

De nieuwe directeur Centrale Toetsen en Examens neemt een proactieve rol in deze opgave. Je voedt het debat door onze toetsexpertise in te brengen en draagt – met de teams – fundamenteel bij aan het nieuwe denken. Tegelijkertijd ben je eindverantwoordelijk voor de productie van examens, en werk je aan een meer wendbare organisatie. Van ‘ontwikkelen vanuit inhoud’ naar ‘ontwikkelen vanuit nieuwe waarden en behoeften’ en van ‘zeker weten’ naar ‘leren en ontwikkelen’.

Wij zoeken voor deze belangrijke directiefunctie geen toetsexpert, maar iemand die alle aanwezige expertise kan verbinden. Je kent de onderwijswereld en bent gedreven om de missie van Cito concreet te vertalen naar de veranderende wereld. Je onderkent het maatschappelijke belang van toetsing en examinering. Je bent een goede netwerker (overheden, politiek, brancheorganisaties in onderwijs) en kunt een proces van visievorming leiden. Met jouw ruime (verander)managementervaring ben je vervolgens in staat de nieuwe koers te realiseren. Je bent academisch opgeleid en werkt graag samen met (wetenschappelijke) professionals.

Het beschikbare salaris voor deze positie bedraagt, inclusief de eindejaarsuitkering, vakantiegeld, en individueel werknemersbudget ongeveer € 112.000,- bruto per jaar. Een uitgebreid profiel voor deze vacature is beschikbaar en voor kandidaten op te vragen via hrm-info@cito.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Anne Basten, HR adviseur, via anne.basten@cito.nl of (026) 352 13 90.
Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 10 maart 2021. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-15.