Direct naar inhoud
Actueel

Collega gezocht

Bij ons staat de vraag centraal. Uiteraard de toetsvraag, maar ook de vraag achter die vraag. Zodat we samen met onderwijsprofessionals, klanten en stakeholders onze expertise en ervaring kunnen inzetten om de toekomst van het onderwijs mee vorm te geven.

Ben jij bekend met het beheren van een complexe hybride ICT-infrastructuur en ben je gespecialiseerd het technisch applicatie beheer van maatwerk software en het verbeteren daarvan binnen een team van beheerders? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Werken bij Cito

Voor de afdeling Informatievoorziening en Informatietechnologie (IV/IT) zoeken wij een

 • Senior technisch applicatie beheerder (ICT-beheerder)
 • voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf elke dag?

Als Technisch Applicatie Beheerder (TAB) ben jij iedere dag bezig met het technisch beheren van onze zelfontwikkelde (Cloud) applicaties en de bijbehorende hybride ICT-infrastructuur en vraag je je af hoe dit effectiever, efficiënter, veiliger en goedkoper kan.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, integriteit en veiligheid van deze omgevingen en je zorgt voor een releasematige implementatie van patches, updates en nieuwe functionaliteit. Van nature ben je een persoon die de lead neemt om de kwaliteit en uniformiteit van het beheer te verbeteren. Je krijgt energie uit het opstellen en implementeren van standaarden en eisen omtrent beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid waarbij een hoge kwaliteit hand in hand moet gaan met lage beheerkosten. Je neemt daarbij jouw collega beheerders mee in en zorgt voor een algehele kwaliteitsverbetering van het beheer.

Enkele concrete werkzaamheden zijn:

 • Zorgdragen voor de Beschikbaarheid, Integriteit en Veiligheid.
 • Implementatie van Patches & Updates.
 • Verzorgen van In Productie Name van nieuwe- en gewijzigde software (releasekalender).
 • Bijhouden (technische beheer) documentatie.
 • Trouble shooting.
 • Beheer SOA applicatielandschap t.b.v. Cito klanten.
 • Opstellen eisen t.b.v. hoge beschikbaarheid, continuïteit, lage beheerlasten, security.
 • Verbeteringen herkennen en het initiatief nemen in de realisatie daarvan.

Het werk is dan ook divers te noemen want naast het zelf uitvoeren van de technische beheer taken ben je ook de beheerder die proactief de lead neemt in het verbeteren en professionaliseren van het beheer. Je bent een teamplayer en je kunt anderen meenemen in de noodzakelijke veranderingen.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Technisch Applicatie Beheerder die energie krijgt van het continue verbeteren van het beheer en de organisatie en coördinatie daarvan. Uiteraard beschik je over de nodige technische kennis en vaardigheden voor het beheer van onze applicaties en daarbij beschik je over prima communicatie skills met een royale dosis overtuigingskracht.

Daarnaast vragen we van je dat jij:

 • een kartrekker bent met een hoog eigenaarschap;
 • Microsoft gecertificeerd bent, bijvoorbeeld als MS Azure Devops engineer;
 • aantoonbare ervaring hebt in het verbeteren van technisch applicatiebeheer in een middelgrote ontwikkelorganisatie;
 • beschikt over de competenties Samenwerken, Realisatiekracht en Verbinden;
 • mondeling en schriftelijk sterk bent in het Nederlands;
 • beschikt over minimaal een hbo werk- en denkniveau.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief voor het (door)ontwikkelen en uitvoeren van technisch applicatie beheer binnen een de ICT-infrastructuur. Complex, uitdagend en divers? Ja, zeker!

Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst.

De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 met een maximum van € 4.561,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Een volledige vergoeding van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een gemaximaliseerde kilometervergoeding van 50 km per enkele reis ongeacht het gebruikte vervoermiddel.
Een laptop en een mobiele telefoon behoort tot de standard uitrusting.
Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Werken bij Cito

Contactgegevens

Willem van der Tak, hoofd Infrastructuur Ontwikkeling & Technisch Beheer, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 13 78. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier t.a.v. afdeling HRM. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-65.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken