Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Software Architect

Collega gezocht

Weet jij als geen ander hoe je oplossingen inzichtelijk maakt en draagvlak creëert? Zoek jij het antwoord op de vraag hoe wij het vakgebied Software Architectuur binnen Cito verder kunnen professionaliseren? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Softwareontwikkeling zoeken wij een

Software Architect

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als Software Architect maak jij de vertaalslag van de Cito doelarchitectuur naar de oplossingen die door de ontwikkelteams zullen worden geïmplementeerd. Onder regie van de Enterprise Architect en samen met de ontwikkelteams ontwerp je oplossingsrichtingen die passen binnen onze architectuurprincipes en die voldoen aan onze businessvraag. Je maakt bij voorkeur gebruik van bestaande bouwblokken maar kunt ook van scratch een oplossing ontwerpen.

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. De vraag wat de behoeften van onze opdrachtgevers zijn om precies te zijn. Met het antwoord op die vraag beantwoord jij in je rol van Software Architect iedere dag de 'hoe-vraag'. Hoe kunnen we ons applicatielandschap vernieuwen? Hoe veilig zijn onze oplossingen? Hoe kan ik de architectuurprincipes overdragen aan de ontwikkelteams en hoe creëer ik draagvlak voor deze principes binnen de organisatie?

Als Software Architect werk je mee aan het opzetten van een nieuw software landschap. Je werkzaamheden zijn daarbij erg afwisselend, we beschikken over een landschap met On-premise, Azure Clouddiensten en SaaS-oplossingen. Wij werken met Microsoft technologieën zoals .Net, Azure en Azure DevOps en willen migreren naar een volledig Cloud based service georiënteerd landschap.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren Software Architect die een senior gesprekspartner is in complexe technische vraagstukken, goed om kan gaan met veranderingen én stevig in zijn/haar schoenen staat. Daarnaast vragen we van je dat jij:
  • op een prettige en heldere wijze kunt communiceren, beschikt over een flinke dosis pro-activiteit en sterk in je schoenen staat;
  • analytisch sterk en organisatie-sensitief bent;
  • een verbindende factor bent tussen diverse disciplines en teams;
  • een hbo-diploma (Bedrijfs) Informatica (of gelijkwaardig) op zak hebt;
  • ruime ervaring hebt als Software Architect in een Microsoft omgeving. Visual Studio, Azure en Azure Devops zijn jouw natuurlijke habitat;
  • ruime ervaring hebt met Service-Oriented Architecture, inclusief REST;
  • in staat bent om Proof of Concept-trajecten op te stellen, te begeleiden maar waar nodig ze ook kunt uitvoeren in de rol van Software Developer.

Jij bent in staat om de software-architectuur te ontwerpen van een nieuw product of nieuwe dienst maar je hebt tevens ervaring in het opstellen van een transitieplan van bestaande oplossingen naar een nieuwe doelarchitectuur. Je kunt non-functionals opstellen en houdt daarbij rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de opdrachtgevers. Je bent in staat om developers te coachen en waar nodig bij te sturen. Je onderzoekt nieuwe technologieën en kunt beoordelen of deze mogelijk toepasbaar zijn binnen Cito. Is er extra werk nodig, dan ben jij bereid dat te verzetten, zeker als de deadline daarom vraagt.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin jij niet alleen je eigen kennis en vaardigheden in het architectuur vakgebied kunt door ontwikkelen maar ook onze afdeling verder kunt professionaliseren door anderen te coachen. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Tijs Latiers, manager Softwareontwikkeling, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 12 04. Nanette Tollenaar, Hoofd HR-administratie, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 11 59.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina. Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 20-13.