Direct naar inhoud
Werken bij Cito

Werken bij Cito

Ben jij goed in het stellen van de juiste vragen?

Ben je een enthousiaste student, op zoek naar een interessante, inspirerende stage? Cito staat altijd open voor jong talent dat met een frisse blik naar onze organisatie kijkt.

Opdracht: Les- en toetsmateriaal in het primair onderwijs

Vakgebieden: Taalverzorging en Rekenen
Tijdsduur: in overleg
Start: in overleg

In deze stage ga je van twee toetsproducten van Cito BV onderzoeken hoe goed ze aansluiten bij recent lesmateriaal.

Het eerste toetsproduct betreft Leerling in beeld (zowel het volgsysteem als de doorstroomtoets), onderdeel Taalverzorging. Taalverzorging bestaat uit de onderdelen Spelling niet-werkwoorden, Spelling werkwoorden en Leestekens. Om de zoveel jaar vergelijken we de inhoud van de toetsen Taalverzorging met de inhoud van de meest gebruikte lesmethoden in het primair onderwijs. Centrale vraag hierbij is: welke spellingcategorieën worden op welk moment (in welke groep) aangeboden aan leerlingen? Sluiten onze toetsen Taalverzorging daar nog steeds goed bij aan?

Het tweede toetsproduct betreft Groeimeter Rekenen. Groeimeter bestaat uit korte toetsjes waarin steeds één leerdoel centraal staat. Er zijn toetsjes op verschillende niveaus en voor verschillende groepen. Opnieuw is de vraag: hoe goed sluit Groeimeter aan op recente lesmethodes Rekenen? Moeten we nieuwe inhoud toevoegen? Kloppen de niveaus van de toetsjes?

Wat lever je op?

In deze stage bestudeer je de inhoud van recente lesmethoden Taalverzorging/Spelling en Rekenen-Wiskunde en vergelijkt deze met de toetsen van Leerling in beeld. Het eindresultaat is een verslag van je onderzoek en een beargumenteerd advies om de inhoud van de huidige toetsen aan te passen – of juist niet.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van jou:

  • een relevante opleiding, bijvoorbeeld onderwijskunde (hogeschool of universiteit);
  • affiniteit met primair onderwijs;
  • een onderzoekende en collegiale instelling.

Nog vragen of solliciteren?

We vertellen je graag meer over deze stage. Neem gerust contact met ons op via hrm-info@cito.nl.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken