Direct naar inhoud
Werken bij Cito

Werken bij Cito

Ben jij goed in het stellen van de juiste vragen?

Ben je een enthousiaste student, op zoek naar een interessante, inspirerende stage? Cito staat altijd open voor jong talent dat met een frisse blik naar onze organisatie kijkt.

Opdracht: Toetsdeskundige stagiair Nt2

Vakgebied: Taalwetenschap, Nt2
Tijdsduur: Minimaal 3 dagen per week, 3 maanden
Start: Vanaf september, in overleg

Cito B.V. ontwikkelt diverse producten voor het primair, speciaal en voortgezet (speciaal) onderwijs en levert training en advies in binnen- en buitenland. De businessunit Toetsketens richt zich daarbinnen op het leveren van maatwerk examen- en certificeringstrajecten voor professionals, studenten en inburgeraars. De markten waarin dit gebeurt zijn: MBO, HO, Beroepsverenigingen, Bedrijfsleven en Overheid. Toetsketens is al jaren betrokken bij het toetsen en examineren in het Nt2-onderwijs. We maken toetsen en examens voor nieuwkomers, mensen die het Nederlands als tweede taal leren. Cito is betrokken bij het Staatsexamen Nt2, het Inburgeringsexamen Binnenland en Buitenland en het Naturalisatie-examen voor het Caribisch gebied. Voor het Staatsexamen ontwikkelt Cito de onderdelen Spreken en Luisteren. Voor het inburgeringsexamen de onderdelen Spreken en Luisteren A2, KNM, Lezen en Spreken A1 en KNS.

Wat ga je doen?

In deze stage zul je kennismaken met het werk van toetsdeskundigen op het gebied van examinering binnen het Nt2 domein. Een toetsdeskundige is onder andere betrokken bij de constructie van examenitems, samenstellen van examens en het trainen van beoordelaars. Afhankelijk van de opdracht vanuit je opleiding is er de mogelijkheid voor verdieping door middel van toegepast wetenschappelijk onderzoek naar de inhoud en/of kwaliteit van de examens. Denk hierbij aan de ontwikkeling van beoordelingsvoorschriften voor spreken en het vormgeven van standaardbepalingen. Ook is er ruimte voor het aandragen van je eigen onderzoeksvragen, bijvoorbeeld in het kader van een afstudeeronderzoek.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij:

  • Taalwetenschap, onderwijskunde of psychologie studeert of een verwante studie volgt;
  • Aantoonbare kennis over of ervaring met Nt2 hebt;
  • Open staat voor andere ideeën en innovatie;
  • Bereid bent om je methodologische kennis en vaardigheden uit te breiden;
  • Open, sociaal en flexibel bent; en
  • Affiniteit hebt met psychometrie (betrouwbaarheid en validiteit van toetsen).

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van de invulling van je stage word je begeleid door een ervaren toetsdeskundige met Nt2 expertise en/of wetenschappelijk onderzoeker. Je werkt in een klein interdisciplinair team van toetsdeskundigen, onderzoekers en projectmanagers. Als stagiair maak je deel uit van het team en neem je deel aan teambijeenkomsten, presentaties en sociale activiteiten. Door de grote verscheidenheid aan projecten binnen Toetsketens is het mogelijk om binnen andere projecten werkzaamheden te verrichten waarmee je je werkervaring kunt uitbreiden.

Nog vragen of solliciteren?

We vertellen je graag meer over deze stage. Neem gerust contact met ons op via hrm-info@cito.nl. Stuur een CV en een motivatiebrief naar hrm-info@cito.nl.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken