Direct naar inhoud
Werken bij Cito

Werken bij Cito

Ben jij goed in het stellen van de juiste vragen?

Ben je een enthousiaste student, op zoek naar een interessante, inspirerende stage? Cito staat altijd open voor jong talent dat met een frisse blik naar onze organisatie kijkt.

Opdracht: Toetsdeskundige stagiair peilingsonderzoeken

Vakgebied: Onderwijswetenschappen
Tijdsduur: Minimaal 3 dagen per week, 3 maanden
Start: Vanaf september, in overleg

Cito B.V. ontwikkelt diverse producten voor het primair, speciaal en voortgezet (speciaal) onderwijs en levert training en advies in binnen- en buitenland. De businessunit Toetsketens richt zich daarbinnen op het leveren van maatwerk examen- en certificeringstrajecten voor professionals, studenten en inburgeraars, maar de Toetsketens is ook al jaren betrokken peilingsonderzoeken. Dit zijn onderzoeken in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs om de vaardigheid van leerlingen op allerlei gebieden te meten. Deze onderzoeken vinden plaats in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs.

Wat ga je doen?

In deze stage zul je kennismaken met het werk van toetsdeskundigen en onderwijskundig onderzoekers op het gebied van peilingsonderzoeken. Specifiek ga je toetsdeskundig en onderzoekswerkzaamheden verrichten voor de peilingsonderzoeken rekenen-wiskunde V(S)O en Kunstzinnige oriëntatie PO. Een toetsdeskundige is onder andere betrokken bij de constructie van opgaven, opdrachten en antwoordmodellen. Een onderwijskundig onderzoeker houdt zich bezig met de wetenschappelijke verantwoording van het instrumentarium. Afhankelijk van de opdracht vanuit je opleiding is er de mogelijkheid voor verdieping door middel van toegepast wetenschappelijk onderzoek. Hierin kun je ontdekken of een functie als toetsdeskundige of onderwijskundig onderzoeker bij je past. In beide gevallen leer je door het maken van taken, beoordelingsmodellen en toetsboekjes meer over meer over het vakgebied onderwijskundig meten. Ook is er ruimte voor het aandragen van je eigen onderzoeksvragen, bijvoorbeeld in het kader van een afstudeeronderzoek.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij:

  • Onderwijswetenschappen studeert;
  • Aantoonbare kennis over of ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs;
  • Open staat voor andere ideeën en innovatie;
  • Bereid bent om je methodologische kennis en vaardigheden uit te breiden;
  • Open, sociaal en flexibel bent; en
  • Affiniteit hebt met psychometrie (betrouwbaarheid en validiteit van toetsen).

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van de invulling van je stage word je begeleid door een ervaren toetsdeskundige en/of wetenschappelijk onderzoeker. Je werkt in een klein interdisciplinair team van toetsdeskundigen, onderzoekers en projectmanagers. Als stagiair maak je deel uit van het team en neem je deel aan (of kun je deelnemen aan) teambijeenkomsten, presentaties en sociale activiteiten. Door de grote verscheidenheid aan projecten binnen Toetsketens is het mogelijk om binnen andere projecten werkzaamheden te verrichten waarmee je je werkervaring kunt uitbreiden.

Nog vragen of solliciteren?

We vertellen je graag meer over deze stage. Neem gerust contact met ons op via hrm-info@cito.nl. Stuur een CV en een motivatiebrief naar hrm-info@cito.nl.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken