Direct naar inhoud

Examen Boa OV

Cito verzorgt de organisatie en afname van het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar Openbaar Vervoer (Boa OV). Het examen is vastgesteld door de examencommissie Boa OV en wordt afgenomen in opdracht van EXTH.
Wanneer u een opleiding volgt, ontvangt u toegangscodes voor het aanmelden via uw opleider.
Indien u geen opleiding volgt via een OV-bedrijf, kunt u zich zonder toegangscodes aanmelden voor de examens. Bent u al in het bezit van een Boa getuigschrift Basisbekwaamheid, dan komt u in aanmerking voor de Plusmodule.

Examenonderdelen

Het examen Boa OV bestaat uit de examenonderdelen Rechtskennis, het invullen van een combibon aan de hand van een videocasus en een toets Gespreks- en benaderingstechnieken (GBT). Kijk voor meer informatie over (de inhoud van) het examen op de website van ExTH: Examendocumenten – ExTH.

Rechtskennis

Uw kennis wordt getoetst aan de hand van meerkeuzevragen.  U bepaalt zelf waar en wanneer u examen doet bij een testcentrum van Lamark.

Examen doen als het u uitkomt

De theorie-examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Handig, omdat u zelf de datum, het tijdstip en de locatie bepaalt. De testcentra zijn over het hele land verspreid, dus meestal kunt u examen doen in de buurt van uw woon- of werkomgeving.

De uitslag

Bij afronding van het examen krijgt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen 2 weken na het examen.
Vragen? Heeft u vragen over de afname, uitslag of inzage? Bekijk dan ook eens de Veelgestelde vragen.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken