Direct naar inhoud

Laatste afnamedag doorstroomtoetsen

| 16-02-2024 | Nieuws Vandaag was de laatste dag waarop leerlingen in groep 8 de doorstroomtoets konden maken. Heb je nu vakantie? Geniet ervan!

Tussen 29 januari en 16 februari hebben leerlingen in groep 8 de doorstroomtoets gemaakt. De afnamemomenten voor de digitale versie kon de school zelf bepalen en voor de papieren versie, of een combinatie van papier en digitale versie, stonden de afnames vast op 6 en 7 februari.

Ruim 75.000 leerlingen op zo’n 2.700 scholen hebben de Leerling in beeld - doorstroomtoets van Cito gemaakt. En daar zijn we trots op! Zeker als we ons realiseren dat we dit schooljaar deze gloednieuwe doorstroomtoets voor de eerste keer hebben aangeboden.

Ondertussen zijn we druk aan de slag met het verwerken van de teruggekomen antwoorden. Met als doel om uiterlijk 15 maart de toegezegde rapportages te kunnen aanbieden aan de scholen. Zij ontvangen dan drie rapportages: op leerling-, groeps- en schoolniveau. Ben je benieuwd hoe zo’n rapportage eruit ziet? Kijk voor de voorbeeldrapportages en meer informatie op deze webpagina. Weet je trouwens dat we het Leerlingrapport hebben ontwikkeld samen met leerlingen en leerkrachten? Dat vinden we heel belangrijk, omdat we graag willen dat de informatie op de rapporten begrijpelijk is en dat het rapport iedere leerling een trots gevoel geeft.

Na deze laatste dag zijn de afnames nog niet allemaal afgerond. Leerlingen die door omstandigheden de toets niet hebben kunnen maken, kunnen vanaf maandag 19 februari met de digitale versie de doorstroomtoets inhalen. Deze inhaalperiode loopt t/m 8 maart.

Lees ook:

Zoeken