Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie samenwerken

Samenwerken voor innovatieve prototypes

Echt innoveren doen we samen

Alleen door samen te werken, creëren we oplossingen die echt impact maken. Bij CitoLab zijn we ons daar sterk van bewust. Intern benutten we de kennis, creativiteit en betrokkenheid van meerdere teams en disciplines. En in de buitenwereld trekken we op met scholen en onderwijspartners. Bijvoorbeeld om prototypes te ontwikkelen die het onderwijs vernieuwen en verder brengen.

Vernieuw je mee?

Nieuwe ideeën bedenken we niet alleen. En nieuwe prototypes al helemaal niet. Vanaf het eerste ontwerp tot een voorlopige versie: input vanuit de praktijk is onmisbaar! En dus werken we samen met scholen om mee te denken, mee te bouwen en mee te testen. Alleen zo kunnen we echt vernieuwen en maken waar jij behoefte aan hebt. 

We werken al samen met enthousiaste scholen, waar we regelmatig prototypes laten zien en laten testen. Mogen we jou ook bellen als we een toffe innovatie hebben? Laat het ons weten.

Ik experimenteer graag mee
Om iets te maken dat werkt, moet je vanaf het begin samen met scholen optrekken. Als je samen werkt, experimenteert en leert, ontstaat er uiteindelijk een ideale mix van theorie en praktijk.
Saskia Wools, Bestuursvoorzitter Cito

Prototypes. Geen producten

Bij CitoLab maken we prototypes, geen (eind)producten. We werken vanuit wetenschappelijk onderzoek. Je test als experimentschool dus innovaties. Dingen die nog niet op de markt zijn, maar dat misschien wel gaan komen. Hoe leuk is het om daar als school vanaf het begin aan mee te werken?

Testen in de klas … de keuzes

Innoveren is teamwork. En dus doen we alles in goed overleg. Je bepaalt zelf:

  • óf en wanneer je een prototype wilt testen.
  • hoe vaak we langs mogen komen.
  • hoeveel tijd je steekt in een schoolbezoek.
  • met hoeveel collega's en leerlingen je mee test.

Voor de onderwijspraktijk

CitoLab on tour

Bij CitoLab werken we regelmatig samen met scholen voor het valideren van prototypes of voor onderzoeken. Met CitoLab on tour zetten we een stapje dichter bij de praktijk. Hoe? Door met een multidisciplinair team meerdere dagen op een school te werken: vraagstukken ophalen én direct samen oplossingen verkennen.

Lees meer over CitoLab on tour

Gastles in de klas

Onze innovatiedeskundigen verzorgen regelmatig gastlessen op po- en vo-scholen. Iets voor jouw leerlingen? In de gastles 'Leren innoveren en uitproberen' gaan we samen aan de slag met innovatietechnieken. Je leerlingen kunnen meteen een van onze prototypes uitproberen. Geïnteresseerd?

Ik wil meer weten over een gastles van CitoLab
Om zinvolle producten te ontwikkelen en die steeds beter te maken, moet je wetenschappelijke kennis en praktijkervaring met elkaar verbinden. Als je mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt, ontstaan er vaak waardevolle gesprekken. Het levert voor Cito nuttige informatie op, maar als school reflecteer ook weer op je eigen handelen en ontvang je feedback.
Zita Albon, IB'er van basisschool De Kleine Dichter in Utrecht

Voor partners en klanten

We werken graag samen met educatieve uitgeverijen en andere toetsaanbieders. Een samenwerking kan op verschillende manieren ontstaan:

Misschien wil je zelf een prototype ontwikkelen en kun je onze innovatiekracht daarbij goed gebruiken. We ontwikkelen dan samen en leggen afspraken (over onder meer taken, kosten en intellectueel eigendom) helder vast in een samenwerkingsovereenkomst.

Het kan ook zijn dat je geïnteresseerd bent in een prototype waaraan we werken, of dat we al hebben afgerond. In dat geval regelen we een overdracht op basis van een licentievergoeding.

Goed om te weten

We zijn een Stichting zonder winstoogmerk. Als samenwerkingspartner betaal je alleen de daadwerkelijke uren die we maken.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken