Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie data

CitoLab portfolio

Ons hart ligt bij het onderwijs. We lopen warm voor data waarmee je het leren in beeld kunt brengen en worden enthousiast van innovatieve manieren om dat te doen. Met ons team van onderzoekers en ontwikkelaars werken we dagelijks aan mooie projecten. Sommige daarvan duren jaren, omdat echte vernieuwing tijd nodig heeft en een onderbouwde basis. Sommige projecten doen we in samenwerking, omdat we geloven in het bundelen van krachten met de onderwijspraktijk, de wetenschap, onze stakeholders. Waar we mee bezig zijn, zie je hier.

Het is makkelijker om te vernieuwen in een maatschappij waar dingen lekker lopen. Maar het is belangrijker om te innoveren in een maatschappij die worstelt. Daarin zijn de problemen groot en de uitdagingen immens.

Saskia Wools, bestuursvoorzitter Cito

CitoLab specialisaties

Innovatieve prototypes

Het onderwijs bruist van de nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen die ook invloed hebben op toetsen en meten. Bij CitoLab (team Prototypes) denken we graag mee over vernieuwende meetinstrumenten. Sterker nog: we bouwen ze gelijk uit naar prototypes die we kunnen testen met leerlingen en leraren. In ons werk baseren we ons altijd op wetenschappelijk onderzoek. Omdat dit vernieuwingen duurzaam maakt en onderbouwt.

Enkele projecten in de etalage
Grote vraagstukken hebben tijd nodig en een basis van waaruit we verder kunnen bouwen.

Romy Noordhof, hoofd team Prototypes

CitoLab - drie leerlingen met telefoon en skateboard

Kennis voor in de klas

CitoLab is een kennisorganisatie. In onze projecten zoeken we naar nieuwe kennis: over onderwijskundig meten, over leren, over toetsen. Die kennis delen we, bijvoorbeeld op ons Kennisplein. Speciaal voor leraren, met infographics, tips en meer.

Door naar ons Kennisplein

Heb je een opdracht voor ons?

Bij CitoLab werken we ook in opdracht. Je kunt onze psychometrici, onderwijskundig onderzoekers, prototype- en softwareontwikkelaars inschakelen voor onderzoek of productontwikkeling. Zo werkt dat.

Door naar ons Loket
CitoLab - twee studenten met koffie to go

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via ons contactformulier. En blijf op de hoogte via onze CitoLab LinkedIn.

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail citolab@cito.nl

Zoeken