Direct naar inhoud

Wiscat-pabo

In het eerste jaar van je opleiding aan de pabo maak je de rekentoets wiscat-pabo. Na het maken van deze rekentoets weet je als (instromend) eerstejaars student pabo of je voldoet aan de landelijk vastgestelde norm voor rekenen.

Wat kun je verwachten van de toets?

De volgende onderdelen zijn opgenomen in de pabo-wiscat:

  • Hoofdrekenen
  • Basisvaardigheden
  • Breuken, procenten, verhoudingen
  • Meten en meetkunde
  • Informatieverwerking


De toets is adaptief. Dat betekent dat de rekentoets de moeilijkheidsgraad van de opgaven aan jouw vaardigheid aanpast. Je krijgt dus een toets op maat. Het programma kijkt je antwoorden meteen na.

Afnamemoment

Je maakt deze toets bij de start van je studieloopbaan op de pabo. Heb je de landelijk vastgestelde norm gehaald, dan is daarmee voor jou dit onderdeel afgesloten. Heb je de landelijk vastgestelde norm niet gehaald, dan heb je nog tijd om jezelf bij te scholen. De hogeschool bepaalt voor wanneer je de toets uiterlijk behaald moet hebben.

Na de afname

Direct na afloop van de gemaakte toets mag je de toets niet inzien of bespreken met je docent. Jij en jouw docent krijgen een rapportage over jouw toetsresultaat. Daarna kun je de toets inzien op ons kantoor in Arnhem. Met de rapportage heeft jouw docent goede informatie om gericht diagnostisch geori├źnteerde instrumenten in te zetten.

Ga naar informatie over inzage
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken