Direct naar inhoud
Kijk- en luistertoetsen

Over Cito Kijk- en luistertoetsen

Afname digitaal én op papier

Kies voor zekerheid, bespaar tijd en neem een Cito Kijk- en luistertoets af: die voldoet aan alle eisen. De schoolexamens voor Engels, Duits, FransSpaans en Nederlands neem je af via het nieuwe online toetsplatform Woots, waarbij zowel digitaal als papieren afname mogelijk is. Via Woots kun je het hele jaar luistervaardigheid trainen.

Onbeperkt oefenen

Naast het nieuwe examen van 2023-2024 krijg je toegang tot alle schoolexamens vanaf 2015 waarmee je onbeperkt het hele schooljaar mag oefenen met alle leerlingen van jouw school. En dat biedt veel voordelen. Voor jou, maar zeker ook voor je leerlingen.

Gebruik over meerdere leerjaren heen

We geven graag voorbeelden voor het schoolbreed inzetten van alle materialen voor moderne vreemde talen (MVT). Werk met jouw leerlingen aan kijk- en luistervaardigheid Engels, Duits, Frans en/of Spaans vanaf de brugklas tot aan het schoolexamen.

Tips voor het schoolbreed inzetten van alle materialen

Oefenen voor vraagvormen globaal/voorspellend/selectief

De oefenfragmenten voor de verschillende vraagvormen (globaal, voorspellend, selectief) zijn te vinden in Woots, in de oefenbank van de betreffende taal. Je kunt ze zowel digitaal als schriftelijk met je klas(sen) oefenen. Bij de schriftelijke oefendelen staan de materialen (fragmenten, opgaven, correctiesleutel) bij de Instellingen>Bijlagen.

Waaruit bestaan Kijk- en luistertoetsen?

Voor Engels, Duits, Frans en Spaans (vmbo, havo, vwo) en Nederlands (vmbo) bieden we het hele schooljaar toegang tot voorbereidende kijk- en luistertoetsen via online toetsplatform Woots. Het zijn materialen voor digitale en papieren afnames van de toetsen en schoolexamens. De omvang van de materialen verschilt van een lesuur tot een volledig examen. Per taal afhankelijk van het beschikbare materiaal. Alle leerlingen kunnen meedoen, ook leerlingen met dyslexie en slechthorende leerlingen.

Meer weten? Ga naar het toetsenoverzicht

Goed om te weten!

  • Toetsen met authentieke audio-/videofragmenten via online toetsplatform
  • Automatisch scoren van papieren en/of digitale afnames
  • Online rapportage: groepsoverzicht, score én indicatie behaald ERK-niveau
Kijk- en luistertoetsen

Per taal één vaste prijs per examenleerling

Voor onze Kijk- en luistertoetsen betaal je één vaste prijs per examenleerling per taal. De prijs is inclusief gebruik van voorbereidingsmateriaal voor álle leerlingen, ook voor leerlingen met dyslexie en slechthorende leerlingen.

Voor Engels

€ 9,65 per eindexamenleerling

Voor Duits

€ 12,05 per eindexamenleerling

Voor Frans

€ 12,05 per eindexamenleerling

Voor Spaans

€ 12,05 per eindexamenleerling

Voor Nederlands

€ 7,20 per eindexamenleerling

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken