Direct naar inhoud
Cito volgsysteem VO - drie leerlingen maken een selfie

Iedere leerling zichtbaar

Het liefst wil je meteen weten waar een leerling, klas of zelfs je school staat. Je wilt in een oogopslag zien bij wie het goed gaat, bij wie iets minder en hoe je daar met je onderwijsprogramma invulling aan kunt geven. De rapportages in het Cito Volgsysteem VO en straks in Leerling in beeld VO geven je daarbij direct houvast, ongeacht welke toets(en) je afneemt. Er zijn verschillende rapportages, bestemd voor de leerling zelf, ouders of verzorgers, mentoren, vakdocenten, kwaliteitsmedewerkers en het management. Zo kan iedereen op zijn eigen manier het maximale eruit halen!

Maximaal inzicht in waar je leerling, klas, school staat!

Het Cito Volgsysteem en straks ook Leerling in beeld VO bevat toegankelijke rapportages voor:

  • leerlingen en hun ouders/verzorgers
  • mentoren
  • vakdocenten Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde
  • kwaliteitsmedewerkers en management

Zo ontvangt iedereen die informatie die voor hem of haar bestemd en relevant is. Alles wat je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen en waar nodig bij te sturen!

Scholen die systematisch hun toetsgegevens analyseren – en gebruiken voor de inrichting van hun onderwijs – halen betere resultaten. Dit blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

Bekijk de voorbeeldrapportages

Meer analysemogelijkheden

Op basis van de vernieuwde rapportages kun je drie verschillende analyses uitvoeren:

  • profielanalyse: deze analyse geeft inzicht in de beheersing van de kernvaardigheden. Je ziet hier of leerlingen in bepaalde vaardigheden excelleren of juist extra aandacht nodig hebben. Ook wordt duidelijk of de leerling op de toets als geheel op niveau presteert of niet.
  • vakanalyse:deze analyse zoomt verder in op de prestaties per vak doordat informatie over groei (indien van toepassing) en de referentie- of ERK-niveaus is toegevoegd. Daarnaast wordt duidelijk of er sprake is van opvallende verschillen bij de prestaties op de onderliggende domeinen.
  • diepte-analyse:het uitgangspunt voor de diepte-analyse is de domeinrapportage. Hieruit kun je afleiden welke aspecten/domeinen worden bevraagd en hoeveel opgaven per aspect/domein goed zijn beantwoord. Dit geeft meer inzicht in waar leerlingen moeite mee hebben en waar ze juist heel goed in zijn.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van de conceptrapportages Leerling in beeld VO

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken