Direct naar inhoud
Boom

Raad van Bestuur en directie

Cito wordt aangestuurd door een Raad van Bestuur en directie. De Raad van Bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor Stichting Cito en Cito BV: van de strategische koers tot het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie. De drie directeuren zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen divisie.

Bestuurders Cito

  • dr. Saskia Wools, voorzitter Raad van Bestuur
  • mr. Arthur Weijers, COO Raad van Bestuur

Directeuren Cito

  • Hester van Twillert, directeur divisie Centrale Toetsen en Examens | Stichting Cito
  • dr. Remco Feskens, directeur divisie CitoLab | Stichting Cito
  • dr. Jacqueline Visser, inhoudelijk directeur divisie Cito BV

Raad van Bestuur

Bestuurders dr. Saskia Wools en mr. Arthur Weijers

Meebewegen in een veranderende maatschappij en onderwijspraktijk is noodzakelijker dan ooit. Het is belangrijk om te kunnen werken met medewerkers die weerbaar zijn in sterk veranderde omstandigheden. En als organisatie is het van levensbelang om wendbaar te zijn. Hoe willen we anders toegevoegde waarde voor het onderwijs blijven leveren? Daarom zijn de termen weerbaar, wendbaar en waarde toevoegen anno nu centrale thema’s voor ons in het besturen van Cito.

Divisie Centrale toetsen en examens

Directeur Hester van Twillert

“Aan examinering heb ik jaren geleden mijn hart verpand en ik zie de grote waarde van een goed examen. Tegelijkertijd zie ik de wereld veranderen. Er ligt een grote uitdaging in het zoeken van verbinding tussen de toetsexpertise van Stichting Cito en de veranderende behoeften van het veld, en daarmee bij te dragen aan beleid en oplossingen. Ik ben 1 juli 2021 bij Stichting Cito gestart en dit is een van de dingen waar ik mij vol enthousiasme voor ga inzetten."

Divisie CitoLab

Directeur dr. Remco Feskens

Remco Feskens werd begin 2023 benoemd tot directeur van CitoLab. De divisie waar onderzoekers en ontwikkelaars werken aan prototypes, onderwijskundig onderzoek en psychometrische dienstverlening. De divisie geeft vorm aan onze publieke taak om - dicht in verbinding met de praktijk - nieuwe kennis over onderwijskundig meten te creëren en te delen met het onderwijs en de wetenschap. Remco werkt sinds 2010 bij Cito en was hoofd van het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening.

Divisie Cito BV

Inhoudelijk directeur dr. Jacqueline Visser

"Toetsing en gelijke kansen vormen een rode draad in mijn leven. Dat begon in 1974, toen ik de Citotoets maakte. Mede dankzij die toets kreeg ik een eerlijke kans om me verder te ontwikkelen. Mijn studie Onderwijskunde rondde ik af met een onderzoek naar het verband tussen de achtergrond van leerlingen, hun Citoscore en het schooladvies. In 1997 promoveerde ik op de validering en normering van de AVI-toetskaarten. En sinds 2007 probeer ik mijn Cito-steentje bij te dragen aan eerlijke beoordelingen, zodat leerlingen - net als ik zoveel jaar geleden - een eerlijke kans krijgen om zich te ontwikkelen."

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08:30 tot 17:00
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken