Direct naar inhoud
Boom

Raad van Bestuur en directie

Cito wordt aangestuurd door een Raad van Bestuur en directie. De Raad van Bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor Stichting Cito en Cito BV: van de strategische koers tot het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie. De drie directeuren zijn ieder verantwoordelijk voor een eigen divisie.

Bestuurders Cito

  • dr. Saskia Wools, voorzitter Raad van Bestuur
  • mr. Arthur Weijers, COO Raad van Bestuur

Directeuren Cito

  • Hester van Twillert, directeur divisie Centrale Toetsen en Examens | Stichting Cito
  • dr. Remco Feskens, directeur divisie CitoLab | Stichting Cito
  • Frans van Dijk, a.i. directeur divisie Cito BV

Raad van Bestuur

Bestuurders dr. Saskia Wools en mr. Arthur Weijers

“Al ruim 55 jaar maken we bij Cito met hart en ziel toetsen en examens vanuit onze drijfveer ‘gelijke kansen voor iedereen’. Maar we zien dat kansengelijkheid niet automatisch aan toetsen en examens wordt gekoppeld. We voelen ons verbonden met de problematiek rondom kansengelijkheid en zoeken naar mogelijkheden om daar een positieve bijdrage aan te leveren. Wij zijn overtuigd van de waarde van toetsen: voor eerlijke beslissingen over leren. Daarom zijn we in beweging. Zodat we vanuit onze expertise helpen om leren zichtbaar te maken, en iedereen een eerlijke kans kunnen bieden om met vertrouwen de volgende stap te zetten."

Divisie Centrale toetsen en examens

Directeur Hester van Twillert

“Aan examinering heb ik jaren geleden mijn hart verpand en ik zie de grote waarde van een goed examen. Tegelijkertijd zie ik de wereld veranderen. Er ligt een grote uitdaging in het zoeken van verbinding tussen de toetsexpertise van Stichting Cito en de veranderende behoeften van het veld, en daarmee bij te dragen aan beleid en oplossingen. Daar zet ik mij, samen met de bevlogen collega’s van de divisie Centrale toetsen en examens, vol enthousiasme voor in."

Divisie CitoLab

Directeur dr. Remco Feskens

Remco Feskens werd begin 2023 benoemd tot directeur van CitoLab. De divisie waar onderzoekers en ontwikkelaars werken aan prototypes, onderwijskundig onderzoek en psychometrische dienstverlening. De divisie geeft vorm aan onze publieke taak om - dicht in verbinding met de praktijk - nieuwe kennis over onderwijskundig meten te creëren en te delen met het onderwijs en de wetenschap. Remco werkt sinds 2010 bij Cito en was hoofd van het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening.

Divisie Cito BV

Directeur a.i. Frans van Dijk

“Vanuit Cito BV helpen wij in verschillende levensfases om leren zichtbaar te maken. Dat start met onze producten voor het basisonderwijs en loopt door tot in het bedrijfsleven, met trainingen en certificeringstrajecten voor professionals. Om onze producten aan te laten sluiten bij wat de markt wil, vinden we het belangrijk goed naar onze klanten te luisteren. Zodat we hen optimaal ondersteunen, door onze producten zo praktisch, maar ook zo waardevol mogelijk te maken."

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken