Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie raket

Onderzoek & Innovatie

CitoLab onderzoekt en innoveert het onderwijs

Onderzoek en innovatie van onderwijskundig meten, van toetsen, van leren. Bij Cito werken we daar dagelijks aan met een bevlogen team van onderzoekers en ontwikkelaars. Al onze onderzoeks- en innovatieactiviteiten hebben we geclusterd in een speciale divisie: CitoLab. Vanuit CitoLab geven we sinds 2018 invulling aan het label 'Cito Kennisorganisatie'. En dat doen we zoveel mogelijk samen met leraren, wetenschappers, beleidsmakers en andere partners.

Bij CitoLab denken we vrijer en kijken we breder. We gaan integer te werk met data om eerlijke kansen te vergroten. We zoeken en onderzoeken de mogelijkheden, zodat eigenaarschap in het onderwijs kan groeien. En we creëren kennis en tools die de talenten van leerlingen zichtbaar maken, en leraren de tijd en ruimte geven hun vak uit te oefenen.

CitoLab code, CitoLab Meerjarenbeleidsplan 2022 - 2025

CitoLab: onderdeel van Stichting Cito

CitoLab is onderdeel van Stichting Cito. Dit betekent dat we werken zonder winstoogmerk, voor het onderwijs. 

Cito zelf is een hybride organisatie, die bestaat uit een Stichting en een BV. Stichting Cito is dus de plek waar we (via divisie CitoLab) onderzoek en innovatie doen op het gebied van onderwijskundig meten. Via de stichting voeren we ook onze wettelijke taak uit, zoals het maken van de centrale examens (via onze divisie CTE). Cito BV is de tak waar we marktactiviteiten ontplooien die passen bij onze maatschappelijke missie.

"Wij vergroten de kennis over toetsen, zodat de waarde en toepasbaarheid ervan toenemen."

CitoLab belofte, CitoLab Meerjarenbeleidsplan 2022 - 2025

CitoLab - twee studenten met koffie to go

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via ons contactformulier. En blijf op de hoogte via onze CitoLab LinkedIn.

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail citolab@cito.nl

Zoeken