Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

De kracht van AI voor het onderwijs

Bij Cito AI onderzoeken en ontwikkelen we samen met en voor onderwijsprofessionals oplossingen om de kracht van AI op een nuttige, veilige en eerlijke manier in te zetten in het onderwijsveld. Door onze expertise in zowel toetsen, analyse en statistiek te combineren kijken we voorbij de hype van AI en zetten we het in waar het meetbaar effectief is.

Cito AI

Bij Cito zien we dat AI een impact heeft op het onderwijs die vergelijkbaar of groter is dan de introductie van de rekenmachine, en geloven dat deze impact in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Als toonaangevend kennisinstituut op het gebied van toetsen en examens raakt AI ons ook. In 2023 hebben we daarom Cito AI opgericht met het doel om de kracht van AI te benutten op een manier die past bij onze missie: een wereld waarin iedereen een eerlijke kans heeft om zich te ontwikkelen.

Wat we doen

  • Onderzoek naar hoe AI op een nuttige wijze kan bijdragen aan het onderwijsproces.
  • Ontwikkelen van prototypes met een AI-element voor het onderwijs.
  • De kennis die we opdoen delen we met de buitenwereld, dit doen we vaak in samenwerking met onze partners uit het wetenschappelijk veld.
Zie je mogelijkheden voor een samenwerking?
We onderzoeken niet alleen op welke manier een AI taken zo goed mogelijk kan uitvoeren, maar hebben ook veel aandacht voor het in kaart brengen van de consequenties als (generatieve) AI zijn taak een keer niet goed uitvoert.
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail ai@cito.nl

Zoeken