Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

Werk aan onderscheidend vermogen met kwaliteitsborging

Als branche- en beroepsvereniging heeft u al veel te bieden. U helpt uw leden vooruit. Maar weet u of uw leden ook allemaal dezelfde kwaliteit bieden? De beroepspraktijk verandert snel en kwaliteitsborging en vakbekwaamheid zijn niet altijd vanzelfsprekend in alle beroepen en branches. Een kwaliteitsstandaard ontwikkelen biedt inzicht. Het werkt als:

  • uniforme meetlat
  • draagt bij aan onderscheidend vermogen
  • én voegt waarde toe aan het lidmaatschap van uw vereniging.

Werkt u al aan kwaliteitsborging? Samen kunnen we stappen zetten.

Hoe kunnen toetsen helpen bij een kwaliteitsstandaard?

Een kwaliteitsstandaard kan op diverse manieren bijdragen aan het aantoonbaar verbeteren en waarborgen van de kwaliteit en bekwaamheid. Een keurmerk of certificeringstraject is hier een voorbeeld van.

Een keurmerk of certificaat geeft een kwaliteitsoordeel dat zekerheid biedt over de veiligheid en betrouwbaarheid van een product of dienst. Het helpt consumenten bij het maken van aankoopbeslissingen. Met een certificaat tonen leden van een branche- of beroepsvereniging aan dat zij voldoen aan een breed gedragen kwaliteitsstandaard en op hoog niveau vakbekwaamheid leveren. Een betrouwbaar toetssysteem is hierbij essentieel. Toetsen en examens kunnen verenigingen helpen om objectief te meten en geven leden een eerlijke kans om te laten zien wat zij kennen en kunnen.

Training & advies: een leven lang leren

Onze ervaren adviseurs denken graag met u mee. Zij weten precies wanneer een instrument voldoet aan de eisen en of het toetst wat u wilt weten. Liever zelf kennis ontwikkelen? Dat kan ook. Onze praktische trainingen helpen u een gedegen basis te leggen voor betrouwbaar beoordelen.

Lees meer over trainingen en/of adviestrajecten

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang inspiratie en updates direct in uw mailbox.

Contact

Vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem vrijblijvend contact op met Willem-Jan van Gendt.

Bereikbaar ma t/m vr (09.00 – 17.00 uur)
Bellen (026) 352 13 64
E-mail advies-zakelijk@cito.nl

Zoeken