Direct naar inhoud

Medisch Rekenen

Omdat er op u gerekend wordt

Medisch rekenen is voor veel professionals in de gezondheidszorg een onmisbare competentie. Een goede rekenvaardigheid is niet alleen van levensbelang, maar ook vaak een vereiste voor het uitoefenen van een functie als medisch professional. Hoe toon je vakbekwaamheid aan en toets je eenvoudig het niveau van medisch rekenen? De nieuwe online omgeving Medisch Rekenen biedt uitkomst.

Alle toetsen in Medisch rekenen zijn gebaseerd op de landelijk norm, dus dé standaard in medisch rekenen

Waarom Medisch Rekenen van Cito?

Met Medisch Rekenen tonen uw collega’s op een betrouwbare manier aan, vakbekwaam te zijn in medisch rekenen. Als coördinator plant, beheert én administreert u op eenvoudige wijze. U heeft hiermee volledig zicht op de vorderingen en resultaten van uw collega's.

Maatwerk mogelijk

  • Zelf kiezen welke domeinen worden geoefend en getoetst

Effectief leren

  • Uw collega's kunnen gericht oefenen met opgaven en complete oefentoetsen. Bovendien krijgen ze inhoudelijke feedback, wat het leerproces ondersteunt

Efficiënt werken

  • Oefenen, toetsen en beheren in één online omgeving

Naadloze aansluiting op de praktijk

  • Opgaven samen ontwikkeld met zorgprofessionals Kwaliteit gegarandeerd: Cito is al ruim 50 jaar marktleider in beoordelen en toetsen

Door maatwerk naadloze aansluiting op HR- en toetsbeleid

Medisch Rekenen sluit goed aan op het HR- en toetsbeleid van zorginstellingen, omdat maatwerk mogelijk is. Niet iedere zorgprofessional werkt met alle zes domeinen. Professionals leren daardoor effectiever en efficiënter.

Domeinen Medisch Rekenen

  • Vaste medicatie
  • Vloeibare medicatie
  • Transfusie
  • Infusie
  • Gassen
  • Vochtbalans

Oefenen

Kandidaten kunnen onbeperkt oefenen voor een toets. Dat kan binnen een bepaald domein (10 opgaven) of via een oefentoets met cesuur. Door te oefenen met cesuur weet de kandidaat of hij/zij geslaagd zou zijn als het een echte toets was.

Uitslag

Na afname van de (oefen)toets is de uitslag direct beschikbaar, zowel voor de kandidaat als voor de beheerder. Is er een oefentoets gemaakt, dan kan de kandidaat in een overzichtelijk dashboard de fout beantwoorde vragen inzien en ontvangt hier direct uitgebreide en inhoudelijke feedback op. Oefentoetsen kunnen meerdere malen gemaakt worden.

Afname

Afname van de toets (6 domeinen) duurt ongeveer 2 uur en bevat 40 meerkeuzevragen. U bepaalt waar en wanneer u de toets laat maken. Ook is het aan u of u de toets als nulmeting of eindtoets inzet. Onze ervaren adviseurs denken hierover graag met u mee.

Eigen beheerdersomgeving

Als beheerder kunt u in een eigen omgeving toetsen inplannen voor individuele kandidaten. Hier beschikt u over handige dashboards met ingeplande/afgenomen examens, slagingspercentages, etc. Kortom: alle informatie om volledig zicht te krijgen op de voortgang van het medisch rekenen binnen uw instelling.

Neem contact met mij op over Medisch Rekenen

Contact

Vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem vrijblijvend contact op met Willem-Jan van Gendt.

Bereikbaar ma t/m vr (09.00 – 17.00 uur)
Bellen (026) 352 13 64
E-mail advies-zakelijk@cito.nl

Zoeken