Direct naar inhoud
Kijk- en luistertoetsen Nederlands

Kijk- en luistertoetsen Nederlands

Neem je ook een nieuwe Kijk- en luistertoets Nederlands af van Cito? We bieden schoolexamens voor leerlingen in het vmbo bb, vmbo kb en vmbo gt. Zo kunnen ook jouw leerlingen laten zien wat ze kunnen op het gebied van kijk- en luistervaardigheid.

Onbeperkt oefenen

De allernieuwste Cito Kijk- en luistertoetsen Nederlands staan voor je klaar in Woots. Met je licenties krijg je het hele schooljaar toegang tot (oefen)toetsen vanaf 2015. Je betaalt per eindexamenleerling, maar daarmee mag je onbeperkt oefenen met alle leerlingen van jouw schoollocatie.

Dit moet je weten voordat je aan de slag gaat in Woots

De toets bestaat uit drie delen. De hele Kijk- en luistertoets Nederlands duurt ongeveer 70 tot 100 minuten. Bij de digitale afname komt hier per onderdeel nog 5 minuten bij vanwege de vrije navigatie. De exacte lengte van een toetsonderdeel staat bij elke toets genoemd in de Bibliotheek. Er is geen bepaalde afnamedatum voor vastgesteld, dat afnamemoment bepaal je zelf. Je kunt de toets in één keer of elk onderdeel apart afnemen. Jij kent je leerlingen en weet wat het beste werkt! Zo kunnen je leerlingen goed laten zien wat ze kunnen.

Toets scoren

Ga je aan de slag met Cito Kijk- en luistertoetsen voor Nederlands in Woots? Het is momenteel nog niet mogelijk om op basis van de gemaakte toets meteen een cijfer te genereren via Woots. De toetsen bestaan namelijk uit drie onderdelen. In Woots zie je het aantal vragen dat de leerling goed of fout heeft. Met die informatie en de beschikbare normeringstabellen kun je een toets wel zelf scoren en becijferen.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken