Direct naar inhoud

Examens beveiliging luchtvaart

In opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) verzorgt Cito de afname van de examens:
– Basic Aviation Security Training (BAST) (tot 01-06-2024)
– Basis Opleiding Beveiliging Burgerluchtvaart (BOBB) (vervanger BAST per 01-04-2024)
– Security Supervisor (SS)
– Security Manager (SM)

Als examenkandidaat kunt u zich inschrijven voor een examen met een toegangscode. De toegangscode krijgt u van uw opleidingsinstituut.

Opbouw van de examens

Het BOBB theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarbij u telkens één goed antwoord kiest. Om te slagen voor het examen moet u tenminste 28 vragen goed beantwoorden. Een examen duurt maximaal 60 minuten.

Het Security Supervisor theorie-examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarbij u telkens één goed antwoord kiest. Om te slagen voor het examen moet u tenminste 24 vragen goed beantwoorden. Een examen duurt maximaal 45 minuten.

Het Security Manager theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waarbij u telkens één goed antwoord kiest. Om te slagen voor het examen moet u tenminste 32 vragen goed beantwoorden.

Examen doen als het u uitkomt

De theorie-examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Handig, omdat u zelf de datum, het tijdstip en de locatie kiest. De 25 testcentra zijn over het hele land verspreid, dus u kunt examen doen in de buurt van uw woon- of werkomgeving.

De uitslag

Bij afronding van het examen krijgt u direct een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve uitslag ontvangt u binnen 2 weken na het examen.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken