Direct naar inhoud

Veelgestelde vragen examens Beveiliging Luchtvaart

U vindt hier het antwoord op de meest gestelde vragen over de examens Beveiliging Luchtvaart. Mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice.

Hoe kan ik mijn aanmelding voor het examen omboeken of annuleren?

Omboeken
U boekt een inschrijving kosteloos om tot en met acht kalenderdagen voor de examendatum. Kijk op onze website bij Inschrijving omboeken.
Wijzigen van een examendatum kan binnen 7 dagen voor een wijzigingstarief van € 62,- ex btw (€ 75,- incl. btw). Je logt in op je klantportaal en kiest voor Productaanbod. Selecteer onder type ‘Additionele kosten’ en dan ‘Toepassen’. Hierna kies je voor ‘administratiekosten’ behorend bij het examen wat je wenst te verplaatsen. We ontvangen graag een mail zodra je de betaling hebt gedaan via exameninschrijvingen@cito.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens en we gaan voor je aan de slag:

  • uw naam,
  • uw geboortedatum,
  • examen,
  • oorspronkelijke examendatum,
  • nieuw gewenste examendatum.

Vanzelfsprekend moet uw aanvraag binnen zijn voorafgaand aan het examen dat u wilt verzetten.

Annuleren
U annuleert een inschrijving tot en met acht kalenderdagen voor de examendatum via Boeking annuleren | Lamark.

Wanneer krijg ik de uitslag van het examen?

U ontvangt direct na het examen een voorlopige uitslag. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Ongeveer 2 weken na afname van het theorie- examen ontvangt u het definitieve resultaat en het eventueel behaalde certificaat per post.

Wat is de afnametijd van het examen?

De BOBB en Security Manager examens duren maximaal 60 minuten. Het Security Supervisor examen duurt 45 minuten.

Waaruit bestaat het examen?

Het BOBB examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Om een voldoende te halen moeten tenminste 28 vragen goed beantwoord zijn. Het Security Manager examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Om een voldoende te halen moeten minstens 32 vragen goed beantwoord zijn. Het Security Supervisor examen bestaat uit 30 vragen. Om een voldoende te behalen moeten tenminste 24 vragen goed beantwoord zijn.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken