Direct naar inhoud

Veelgestelde vragen examens PE-Elektrolassen & Lastoezichthouder

U vindt hier het antwoord op de meest gestelde vragen over de theorie-examens PE-Elektrolassen & Lastoezichthouder. Mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een theorie-examen PE-Elektrolassen?

U kunt zich inschrijven voor een examen met een toegangscode. De toegangscode krijgt u van uw opleidingsinstituut. U kiest voor het examen voor PE-elektrolassen of Lastoezichthouder en krijgt na aanmelding een bevestigingsmail.

Hoe kan ik mijn inschrijving voor een theorie-examen PE-Elektrolassen of Lastoezichthouder omboeken of annuleren?

Annuleren of omboeken van uw examen is mogelijk tot 7 dagen voor het examen. Dit kan via Lamark. De link om uw boeking te wijzigen vindt u in uw boekingsbevestiging die u per e-mail heeft ontvangen van Lamark.

Wijzigingen binnen 7 dagen voor uw examen?
Wijzigen van een examendatum binnen 7 dagen kan tegen een wijzigingstarief van € 62,- ex btw (€ 75,- incl. btw). Je logt in op je klantportaal en kiest voor Productaanbod. Selecteer onder type ‘Additionele kosten’ en dan ‘Toepassen’. Hierna kies je voor ‘administratiekosten’ behorend bij het examen wat je wenst te verplaatsen. We ontvangen graag een mail zodra je de betaling hebt gedaan via exameninschrijvingen@cito.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens en we gaan voor je aan de slag:

  • uw naam,
  • uw geboortedatum,
  • examen,
  • oorspronkelijke examendatum,
  • nieuw gewenste examendatum.

Vanzelfsprekend moet uw aanvraag binnen zijn voorafgaand aan het examen dat u wilt verzetten.

Kan ik mijn theorie-examen inzien?

Als u bent gezakt is inzage in het eigen werk mogelijk tot uiterlijk twee maanden na de definitieve uitslag.

U kunt zich inschrijven voor een inzage door een account aan te maken in Cito Portaal. Meld u aan voor een inzage via de volgende stappen:

  1. kies in het menu voor productaanbod
  2. kies vervolgens voor inzage PE-Elektrolassen en kies eenvoudig een tijdsblok dat u uitkomt

U betaalt € 52,90 inclusief BTW voor het inzien van uw examenwerk.

De inzage vindt plaats op het kantoor van Cito in Arnhem en is persoonlijk. Er wordt dus niemand anders toegelaten dan alleen de kandidaat zelf.

Let op: U mag geen (onderdelen van) vragen en antwoorden overschrijven, kopiëren, scannen of fotograferen. Er wordt geen uitleg of berekening van het antwoord gegeven. Heeft u kladpapier nodig omdat u zelf een berekening/tekening of aantekening wilt uitwerken, dan krijgt u dat van ons. Het kladpapier mag u niet meenemen en moet ingeleverd worden bij het verlaten van de ruimte. Helaas kunnen wij het u ook niet meer toesturen.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken