Direct naar inhoud

Veelgestelde vragen EP-examens

U vindt hier het antwoord op de meest gestelde vragen over de EP-examens. Mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact op met onze Klantenservice.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een examen bij Cito?

Aanmelden voor een examen kan door het aanmaken van een persoonlijk account op Cito Portaal. Met uw eigen account kunt u boekingen maken, inzien en beheren. Betaling gaat alleen via Ideal en de factuur ontvangt u per mail en in uw portaal. Examens annuleren of omboeken kan tot 7 dagen voor uw gekozen examendatum.

Ik heb een voucher ontvangen. Hoe kan ik deze inwisselen?

U kunt uw voucher inwisselen tijdens het maken van een boeking in het Cito Portaal.

Van welk exameninstituut krijg ik mijn bewijs van vakbekwaamheid en wie geeft mijn gegevens door aan QBISnl?

ISSO stopt per direct met het verzenden van een kopie Bewijs van Vakbekwaamheid (BvV) aan kandidaten.
Een kandidaat die zijn/haar BvV kwijt is, moet worden verwezen naar het Centraal Register Techniek (Zoeken op Vakmensen (centraalregistertechniek.nl)).

Als u het laatst geslaagde examen bij Cito heeft gemaakt en daardoor uw bewijs van vakbekwaamheid heeft behaald, dan krijgt u dit bewijs van ISSO. Wij geven dan ook uw gegevens door aan ISSO.

Omboeken/annuleren examen

Hoe kan ik mijn aanmelding voor mijn EP-examen bij Cito omboeken of annuleren?

Annuleren of omboeken van uw examen is mogelijk tot 7 dagen voor het examen. Dit kan via uw persoonlijke omgeving. Log in op uw persoonlijke portaal.

Hoe kan ik mijn aanmelding voor mijn EP-examen bij Lamark omboeken of annuleren?

Annuleren of omboeken van uw examen is mogelijk tot 7 dagen voor het examen. Dit kan via Lamark.
De link om uw boeking te wijzigen vindt u in uw boekingsbevestiging die u per e-mail heeft ontvangen van Lamark.

Boeking annuleren of omboeken binnen 7 dagen voor uw examendatum?

Wijzigen van een examendatum binnen 7 dagen kan tegen een wijzigingstarief van € 62,- ex btw (€ 75,- incl. btw). Je logt in op je klantportaal en kiest voor Productaanbod. Selecteer onder type ‘Additionele kosten’ en dan ‘Toepassen’. Hierna kies je voor ‘administratiekosten’ behorend bij het examen wat je wenst te verplaatsen. We ontvangen graag een mail zodra je de betaling hebt gedaan via exameninschrijvingen@cito.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens en we gaan voor je aan de slag:

  • uw naam,
  • uw geboortedatum,
  • examen,
  • oorspronkelijke examendatum,
  • en nieuw gewenste examendatum.

Vanzelfsprekend moet uw aanvraag binnen zijn voorafgaand aan het examen dat u wilt verzetten.

Uitslag examens

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van het examen gemaakt bij Cito?

Voor de examens EP-W/U ontvangt u de definitieve uitslag binnen zes weken per mail en in uw persoonlijke omgeving in het Cito portaal.

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van het examen gemaakt bij Lamark?

Voor de examens EP- W/U ontvangt u de definitieve uitslag binnen zes weken per mail.

Inzage, klacht of bezwaar

Kan ik mijn examen inzien?

Als u bent gezakt is inzage in het eigen werk mogelijk tot uiterlijk twee maanden na de definitieve uitslag.

De inzage vindt plaats op het kantoor van Cito in Arnhem en is persoonlijk. Er wordt dus niemand anders toegelaten dan alleen de kandidaat zelf.

Let op: U mag geen (onderdelen van) vragen en antwoorden overschrijven, kopiëren, scannen of fotograferen. Er wordt geen uitleg of berekening van het antwoord gegeven.
Heeft u kladpapier nodig omdat u zelf een berekening/tekening of aantekening wilt uitwerken, dan krijgt u dat van ons. Het kladpapier mag u niet meenemen en moet ingeleverd worden bij het verlaten van de ruimte. Helaas kunnen wij het u ook niet meer toesturen.

U kunt zich hier aanmelden voor inzage.

Kan ik een klacht indienen?

Een klacht over een examen mag u mailen naar exameninschrijvingen@cito.nl (binnen één maand na ontvangst definitieve uitslag). Klachten over de organisatie van het examen nemen wij zelf in behandeling. Overige klachten worden doorgestuurd naar ISSO, waarbij wij uw aanspreekpunt blijven. Belangrijk om u te realiseren: een klacht kan nooit leiden tot aanpassing van een uitslag. Lees meer over klachten in hoofdstuk 6 van het examenreglement.

Hoe kan ik een bezwaar indienen?

Bent u het niet eens met de uitslag van uw examen, dan kunt u tot 6 weken na definitieve uitslag een bezwaar indienen. Mail uw onderbouwde bezwaar naar exameninschrijvingen@cito.nl.

Uw bezwaar wordt in behandeling genomen door de examencommissie bij ISSO. Binnen 3 maanden ontvangt u een antwoord. De kosten voor het indienen van een bezwaar zijn € 153,67 (incl. btw).

Wordt uw bezwaar gegrond verklaard en bent u daardoor alsnog geslaagd, dan ontvangt u dit bedrag natuurlijk retour. Blijft u echter alsnog gezakt voor het examen, dan vindt er geen restitutie plaats. Lees meer over bezwaar maken in hoofdstuk 6 van het examenreglement.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken