Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie samenwerken

CitoLab on tour

Echt innoveren doen we samen

Bij CitoLab werken we regelmatig samen met scholen voor het valideren van prototypes of voor onderzoeken. Met CitoLab on tour zetten we een stapje dichter bij de praktijk. Hoe? Door met een multidisciplinair team meerdere dagen op een school te werken: vraagstukken ophalen én direct samen oplossingen verkennen.

'CitoLab on tour' bij jou op school

  • Deel jouw onderwijsuitdagingen ter plekke met ons. Samen gaan we opzoek naar oplossingen én bouwen wij een eerste prototype bij jou op school.
  • Test onze bestaande prototypes direct in de klas. Zo kunnen wij ze verder doorontwikkelen en nog beter maken.
Bekijk al onze prototypes
Achter ons bureau kunnen we nooit al deze informatie ophalen. Daarom is de samenwerking met scholen zo belangrijk. Alleen in co-creatie kun je iets maken wat aansluit en ook gebruikt zal worden in de praktijk.

Marica Balk, Conceptontwikkelaar & Innovatiespecialist

Eerste editie CitoLab on tour: in drie dagen van concept naar concrete oplossing

O.R.S. Lek en Linge in Culemborg, november 2023

Eind 2023 waren we drie dagen op het O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Een docent Engels deelde haar uitdagingen bij het toetsen van onregelmatige werkwoorden, waarbij de gebruikte toetssoftware niet adequaat omging met o.a. hoofdlettergebruik en speciale tekens. Het probleem werd gespecificeerd, er werd een conceptoplossing bedacht en het een en ander werd verder uitgevraagd. Onze programmeurs gingen vervolgens direct aan de slag op de school.

De docent was verbaasd dat we na wat overleg meteen aan de slag gingen met haar probleem en vroeg verrast: “Oh, dus jullie gaan het nu echt maken?”. Binnen een paar dagen gingen we van concept naar concrete oplossing. Op zo’n moment realiseer je je hoeveel we in huis hebben.

Marica Balk, Conceptontwikkelaar & Innovatiespecialist

Vervolgens hebben we de concrete oplossing uitgewerkt naar een eerste prototype: Voegwerk.

Voegwerk is een online tool die werkwoordvervoegingen toetst en automatisch nakijkt. Leerlingen vullen ontbrekende vervoegingen aan in de toets en kunnen vervolgens hun antwoorden direct indienen. Voegwerk bespaart tijd voor zowel leerlingen als docenten door automatische en directe beoordeling van de resultaten. Docenten kunnen eenvoudig de toetsen maken met behulp van Google Sheets, waarbij de scores automatisch worden bijgehouden.

Bekijk de praatplaat over prototype Voegwerk
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail citolab@cito.nl

Zoeken