Direct naar inhoud

dr. E.M.R. van der Heijden nieuw lid Raad van Toezicht Cito

| 28-03-2024 | Nieuws Per 1 april start dr. E.M.R. (Emmeken) van der Heijden als lid van de Raad van Toezicht van Cito. Daarnaast wordt zij lid van onze Commissie Onderwijs & Kwaliteit.

Mevrouw Van der Heijden heeft veel ervaring in de onderwijspraktijk. Zij werkt als rector op de OMO Scholengroep Helmond. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht bij Stichting SPOLT (Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier). Wij zijn dan ook verheugd met haar benoeming en wensen mevrouw Van der Heijden veel succes in deze functie.

'Kansengelijkheid door toetsen alleen is in de huidige tijd allang geen vanzelfsprekendheid meer. Data, leerlingvolgsystemen en didactische ontwikkelingen bepalen het debat. Cito is de maatschappelijke organisatie bij uitstek die op zoek gaat naar de juiste keuzes in deze tijd, met altijd de ontwikkeling van de leerling voor ogen. Als lid van de Raad van Toezicht lever ik daaraan graag mijn bijdrage door op basis van mijn ervaring in de onderwijspraktijk de juiste vragen te stellen.' – Emmeken van der Heijden

Wijzigingen in de Raad van Toezicht
Per 1 april treden Therese van Schie en Doetina van Kelle af wegens het einde van hun benoemingstermijn. Wij danken hen hartelijk voor hun inzet de afgelopen jaren. De volledige samenstelling van de Raad van Toezicht staat op Raad van Toezicht (cito.nl).

Zoeken