Direct naar inhoud
Remco Feskens

Remco Feskens nieuwe directeur CitoLab

| 27-02-2023 | Nieuws Cito heeft een nieuwe directeur voor haar onderzoeks- en innovatiedivisie. Half februari werd dr. Remco Feskens benoemd als directeur CitoLab.

Hij volgt daarmee dr. Saskia Wools op die sinds 1 januari aan de slag is als voorzitter van Cito's Raad van Bestuur. Remco Feskens trad in 2010 als psychometricus in dienst bij Cito. In 2020 werd hij benoemd tot hoofd van team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening. Naast zijn werk bij CitoLab is Remco gastonderzoeker bij de Research Group Cognition, Data & Education (Universiteit Twente).

Remco: ‘Ik geloof heel erg in de aloude Cito-doelstelling. Toetsen en examinering kunnen echt bijdragen aan meer kansengelijkheid in het onderwijs. Ook in een tijd waarin de wereld om ons heen in rap tempo verandert. Zeker, het zorgt voor extra uitdaging, maar het biedt ook interessante kansen. Ik kijk ernaar uit om samen met CitoLab te werken aan nieuwe instrumenten en rapportages die passen bij het onderwijs van nu. Ik weet dat we door onze kennis rondom onderwijskundig meten te bundelen, en bijvoorbeeld samen op te trekken met universiteiten, leerlingen en docenten verder kunnen helpen.'

Lees meer over Remco Feskens

Zoeken