Direct naar inhoud
Saskia Wools

Saskia Wools benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur Cito

| 08-12-2022 | Nieuws Per 1 januari 2023 gaat dr. Saskia Wools (1983) – nu nog directeur Onderzoek, Kennis en Innovatie bij CitoLab – Cito aansturen.

Toetsorganisatie Cito gaat 2023 in met een nieuwe bestuursvoorzitter. Dr. Saskia Wools (1983) – nu nog directeur Onderzoek, Kennis en Innovatie bij CitoLab – wordt per 1 januari voorzitter Raad van Bestuur. Saskia gaat Cito aansturen samen met bestuurslid mr. Arthur Weijers (COO).

Cito is een organisatie waar gelijke kansen centraal staan. We staan voor groei en ontwikkeling van leerlingen én van professionals. Dat geldt ook voor onze eigen medewerkers. We zijn dan ook trots dat de Raad van Toezicht met Saskia Wools een kandidaat uit de eigen organisatie heeft benoemd op de positie van bestuursvoorzitter.

Toetsen, validiteit, kennis en innovatie
Saskia Wools startte in 2008 als onderzoeker bij de afdeling Psychometrie van Cito. Ze promoveerde er op het onderwerp kwaliteit van toetsen en validiteit. Daarnaast was Saskia projectleider Referentiesets en gaf ze leiding aan Cito’s innovatieafdeling. Sinds 2020 was Saskia verantwoordelijk voor het inrichten en uitbouwen van de publieke kennisorganisatie van Cito: CitoLab.

Een nieuwe stap
Victor van der Chijs, voorzitter Raad van Toezicht, is blij met de benoeming van Saskia Wools. “Saskia heeft zich in een veld met externe kandidaten overtuigend gepresenteerd.
Wij hebben haar leren kennen als terzakekundig, bevlogen en authentiek. De toezicht-houders zijn ervan overtuigd dat zij samen met Arthur Weijers een complementair en effectief team kan vormen dat de aankomende jaren leiding zal geven aan Cito en samen met de organisatie de visie en ontwikkeling van Cito verder vorm zal geven.”

Saskia zelf kijkt uit naar haar nieuwe stap: “In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega’s, CitoLab kunnen uitbouwen tot een volwaardig bedrijfsonderdeel waar kennis over toetsen en examens ontwikkeld, toegepast én gedeeld wordt. Steeds vaker konden wij ook aan de buitenwereld laten zien wat we waard zijn: hoe onze expertise niet alleen binnen de Cito-context, maar ook daarbuiten van waarde is. Ik houd ervan te opereren op het snijvlak van publiek en privaat en om in samenwerking met anderen het onderwijs echt beter te maken. Ik verheug me erop deze ervaring mee te nemen en binnenkort breder in te zetten bij de uitdagingen waar het onderwijs – en daarmee ook Cito – voor staat.”

Zoeken