Direct naar inhoud

Examenverslag voortgezet onderwijs 2023

| 04-12-2023 | Nieuws Vanmorgen hebben Cito en het CvTE het gezamenlijke verslag aangeboden aan demissionair minister Paul.

Het verslag centrale examens vo 2023 staat vanaf vandaag online. Niet alleen op onze website maar ook op dat van ketenpartner College voor Toetsen en Examens. Het is namelijk een gezamenlijk verslag, waarin we terugkijken op de afgelopen examenperiode voor het voortgezet onderwijs. Het verslag is tot stand gekomen met medewerking van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Inspectie van het Onderwijs.

vlnr: Saskia Wools, voorzitter Raad van Bestuur Cito, demissionair minister Mariëlle Paul, John van der Vegt, voorzitter CvTE

Het verslag is opgedeeld in twee delen. Het ene deel bevat algemene informatie over het examenproces, waarin we onder meer vertellen over de rol van betrokken partijen en het ontwikkelproces. In het andere deel vind je informatie over de afgelopen examenperiode en jaarspecifieke data zoals het aantal examenkandidaten en examens, aanvullingen en n-termen.

Naar het verslag centrale examens vo 2023

Zelf aan de slag met examenanalyses
Eerder publiceerden we vakspecifieke data over de centrale examens 2023. Het betreft examenanalyses waarmee de docent ook zelf aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld om vergelijkingen te maken met het landelijk gemiddelde. Meer weten? Kijk dan op deze webpagina.

Zoeken