Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Leerlingen primair onderwijs achter de laptop

Voorbereiding M-afnames Leerling in beeld

| 19-01-2024 | Nieuws Veel scholen zijn bezig met hun voorbereidingen voor de M-afnames deze week. We verwachten grote drukte, mede door uitgestelde afnames vorige week door storing. Uiteraard hebben we uitgebreid getest om deze hoge pieken op te kunnen vangen.

We weten dat het kan. Die grens hebben we zeker opgezocht. En ook tijdens de afnames monitoren we continu. Maar ondanks die inspanningen kan er bij het verwerken van grote hoeveelheden gegevens in een korte tijd, vertraging optreden. Of krijgen we te maken met een verstoring zoals afgelopen donderdag. En dat spijt ons zeer. Verspreide afnames verkleinen die kans. Mocht het jou en je leerlingen uitkomen, kijk dan of je de toetsen kunt afnemen op een rustiger moment. In dit schema geven we aan (van donker naar licht) wanneer we drukke (donker) en minder drukke (licht) dagen verwachten:

OchtendMiddag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Rapportages
Het maken van rapportages voor de M-toetsen vraagt veel van onze rekencapaciteit. Daarom kan het tot een dagdeel duren voordat deze zichtbaar zijn. Mocht jouw rapportage niet direct zichtbaar zijn, weet dan dat gegevens niet verloren zijn gegaan en we nog bezig zijn met de verwerking.

Basispoort
Vorige week hebben we helaas te maken gehad met storingen die de M-afnames raakten. De storing op dinsdag en woensdag betrof een landelijke storing bij het inloggen op Basispoort en trof alle gebruikers van dit online platform, waaronder Cito. De storing van donderdagochtend lag bij Cito en had te maken met een probleem bij het starten van de toetsen, nadat was ingelogd. Gelukkig was deze storing snel verholpen en konden vanaf 09.15 uur de toetsen weer worden afgenomen. Als de storing heeft geleid tot het opschuiven van geplande afnames, vinden we dat erg vervelend. Hiervoor bieden we onze excuses aan. Want we beseffen dat dit grote impact heeft op leerkrachten en leerlingen.

Op cito.nl/storing vind je de meest actuele informatie bij storingen.

Zoeken