Direct naar inhoud

Democratisering van kritisch denken

Door: ROC van Twente, ROC Midden Nederland, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Utrecht en Cito | 01-01-2023 Om onderwijsonderzoek en onderwijsvernieuwing aan elkaar te verbinden, faciliteerde NRO diverse werkplaatsen. Van media 2020 tot 2023 heeft CitoLab meegewerkt in de mbo-werkplaats ‘Democratisering van kritisch denken’.

Een uitdaging waar deze werkplaats voor stond, was hoe docenten en studenten zicht krijgen op de ontwikkeling van kritische burgerschap. Hiervoor werden met docenten authentieke taken gemaakt, uitgeprobeerd en geëvalueerd. Ook is er onderzocht hoe je met de resultaten gericht feedback kunt geven waardoor studenten verder kunnen leren. Het project leverde een praktische en onderbouwde blauwdruk op om zelf dergelijke formatieve taken te ontwerpen.

Ga direct naar:

Publieksrapportage 'Autonoom door kritische burgerschapsvorming in het mbo' Onderzoeksrapportage 'Samen grip krijgen op kritisch burgerschap’ Uitgave: met formatieve taken zicht krijgen op kritisch burgerschap Website Werkplaats Burgerschap

Wil je meer weten over het project? Bekijk de projectpagina Democratisering van kritisch denken

Zoeken