Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Doorontwikkeling landelijk doelgroepenmodel

Samenwerkingstraject met Effectief Onderwijs, Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs en Rijksuniversiteit Groningen

In 2018 werd het doelgroepenmodel uitgebracht, een bespreekmodel ter ondersteuning van het gespecialiseerd onderwijs. Als CitoLab wilden we graag onderzoek doen naar dit model. Want hoe mooi zou het zijn als we konden komen tot een passend referentiekader voor het gespecialiseerd onderwijs?

Bekijk ook innovatiethema De klas van morgen

In dit project ...

  • In 2022 bereidden we een aanvraag voor om vervolgonderzoek te kunnen doen rondom het doelgroepenmodel.
  • Dat doelgroepenmodel werd in 2018 uitgebracht en is een bespreekmodel ter ondersteuning van het gespecialiseerd onderwijs. Scholen kunnen er onderbouwd en transparant de potentiële uitstroombestemming van hun leerlingen mee inschatten en vandaaruit de benodigde ondersteuning in kaart brengen.
  • Als CitoLab starten we in 2023 het onderzoek. We onderzoeken de kwaliteit van de meetinstrumenten, en de validiteit van de beslissingen die ermee worden genomen voor leerlingen in het gespecialiseerd onderwijs.
Het landelijk doelgroepenmodel helpt scholen in het gespecialiseerd onderwijs de potentiële uitstroombestemming van leerlingen in te schatten en de benodigde ondersteuning in kaart te brengen.

CitoLab-werkprogramma 2023

Grote samenwerkingsprojecten voor onderwijsverbetering

Samenwerkingsprojecten voor onderwijsverbetering ontstaan regelmatig op basis van gezamenlijke subsidieaanvragen. CitoLab werkt zo mee in een aantal grote samenwerkingsverbanden. Het project rondom de doorontwikkeling van het landelijk doelgroepenmodel is er daar één van. 

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken