Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Data science voor psychometrie

Samenwerkingstraject met Universiteit Twente

(Digitale) toetsafnames leveren veel verschillende soorten data op. Door ontwikkelingen op het gebied van psychometrie, machine learning en software krijgen we nieuwe mogelijkheden om deze data te analyseren. Levert dat nieuwe inzichten op?

Bekijk ook innovatiethema De waarde van data

Over het project

  • (Digitale) toetsafnames leveren verschillende soorten data op.
  • Je kunt kijken naar de responsgegevens, maar ook naar procesgegevens, fysiologische gegevens en ongestructureerde gegevens, zoals teksten.
  • Door ontwikkelingen op het gebied van psychometrie, machine learning en software krijgen we nieuwe mogelijkheden om deze data te analyseren.
  • In dit project passen we modellen uit de data science toe op gebieden die voorheen het exclusieve domein waren van de psychometrie.
Stel bijvoorbeeld dat we modellen uit de data science toepassen op gebieden die voorheen het exclusieve domein waren van de psychometrie. Levert dat extra inzicht op in verschillende aspecten van het leer- en toetsproces?

CitoLab-werkprogramma 2023

Structureel samenwerken op grote onderwijstopics

CitoLab werkt met een drietal universiteiten aan grote topics in het onderwijs. Het gaat daarbij om structurele onderzoekstrajecten die meerdere jaren in beslag nemen. Dit samenwerkingsverband met Universiteit Twente is er één van. 

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken