Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

15-jarige Joël voor een dag de baas van Cito

| 07-06-2024 | Nieuws Donderdag 6 juni deed Cito mee aan de Baas van Morgen van JINC. Arthur Weijers, lid Raad van Bestuur, droeg voor één dag zijn baan over aan de 15-jarige Joël, derdejaarsleerling vmbo Transport & Logistiek.

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt bij de Papierfabriek in Nijmegen met alle Bazen van Morgen uit de regio Arnhem en Nijmegen. Vervolgens vertrokken Joël en Arthur naar het Cito kantoor. Na een uitgebreide rondleiding door het pand was het voor de Baas van Morgen tijd om aan het werk te gaan!

Joël had vooraf aangegeven dat hij interesse heeft in leiderschap. Maar wat maakt een leider een goede leider, en waar heeft een leider behoefte aan om een betere leidinggevende te kunnen zijn? Joël is op speeddate gegaan met verschillende leidinggevenden van Cito. Vervolgens heeft hij Cito geadviseerd over wat de leidinggevenden nodig hebben om nog beter in hun vak te worden.

Joël heeft het erg naar zijn zin gehad en kijkt terug op een leerzame dag. Ook Arthur vond het erg geslaagd: ‘Een dag als deze valt of staat bij de inzet en commitment van de Baas van morgen. Joël ging er voor 100% voor. Daarmee hebben we een topdag gehad met mooie inzichten en goede gesprekken over de toekomst. En een paar mooie inzichten waar Cito mee verder kan. Dank je Joël en all the best!’

Over Baas van Morgen en JINC
JINC strijdt voor een Nederland waarin je postcode niet je toekomst bepaalt. Tijdens JINC Baas van Morgen nemen kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zij ervaren hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. De jongeren leggen waardevolle contacten, ervaren van dichtbij hoe een bedrijf in elkaar zit en laten de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.
JINC gelooft dat elk kind gelijke kansen verdient en JINC Baas van Morgen is één van de projecten waarmee zij dat willen bereiken. Een project waar Cito al jaren met veel plezier aan meewerkt!

Zoeken