Direct naar inhoud

Cito vriend van Nationale Onderwijsweek 2023

Eline Veerman Eline Veerman | 22-09-2023 | Nieuws Tijdens de Nationale Onderwijsweek van 2 t/m 6 oktober 2023 krijgt het onderwijs een podium om al het moois wat er in de sector gebeurt te delen. Dit jaar staat de week in het teken van ‘de taal van het hart’. Net als voorgaande jaren doen wij mee.

Onze bijdrage aan het programma

Aansluitend bij het thema verzorgen wij:

  • Webinar 'Onderzoek naar nieuwe mogelijkheden voor talenexamens' op maandag 2 oktober van 11 tot 12, door Rosa Bartman en Lyan Bekkers. Wil je deelnemen? Klik dan hier.
  • Workshop 'Examenvragen maken voor docenten bovenbouw' op dinsdag 3 oktober van 10 tot 16 uur. Wil je deelnemen? Klik dan hier.
  • Online discussie 'Kijk- en luistertoetsopgaven in doeltaal of voertaal: wat is wijs?' op woensdag 4 oktober van 16 tot 17 uur, door Dennis van den Broek. Wil je deelnemen? Klik dan hier.

Jury van de Nationale Onderwijstalenten

Net als voorgaande jaren vormt Cito samen met SLO de jury van de Nationale Onderwijstalenten. Namens Cito beoordelen Jacqueline Visser, Rosa Bartman en Sebastiaan de Klerk de inzendingen van talentvolle leraren-in-de-dop voor het VO. Sebastiaan zal op donderdag 5 oktober namens Cito bij de uitreiking van de prijs aanwezig zijn. Deze prijsuitreiking vindt plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum.

Artikel in Nationale Onderwijskrant

Het artikel ‘Jouw wereld, jouw woordenschat’ dat Eline Veerman schreef voor de Nationale Onderwijskrant sluit ook aan op het thema. Een artikel over Woordmars, een prototype voor een woordenschattoets waarin leerlingen een actieve rol krijgen bij het samenstellen van de toets. Meer info en het artikel vind je hier.

Zoeken