Direct naar inhoud

Cito vriend van Nationale Onderwijsweek 2022

| 03-10-2022 | Nieuws Een krachtig podium voor het prachtige van onderwijs

Traditioneel vindt in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek plaats. Dit jaar alweer voor de 18e keer. De week biedt een krachtig podium voor het prachtige van onderwijs, waar verhalen, voorbeelden, kennis en ervaring met elkaar worden gedeeld. Het kernprogramma speelt zich normaliter af in een Nationale Onderwijsstad, rond een centraal thema. In het jaar 2022/23 is er door de gemeenteraadsverkiezingen geen nieuwe Nationale Onderwijsstad, waardoor Amersfoort het stokje overdraagt aan een virtuele Onderwijsstad van de toekomst. Het thema van dit jaar luidt ‘Lang leve leren’. Cito is als vriend verbonden aan de Nationale Onderwijsweek.

Dagthema's

Naast het centrale thema, kent de Nationale Onderwijsweek dagthema’s. Op basis hiervan publiceren we dagelijks een bijdrage:

Dag van de gelijke kansen: maandag 3 oktober
De leerkracht ondersteunen om het beste voor ieder kind te doen
Dag van de pedagogiek: dinsdag 4 oktober
Groeien maakt trots. Doe het samen
Dag van de leraar: woensdag 5 oktober
Tools die de professionaliteit van de examenklasdocent ondersteunen
Dag van de wetenschap: donderdag 6 oktober
Wetenschappelijk werken aan het nieuwe onderwijskundig meten
Dag van morgen: vrijdag 7 oktober
Meedenken over nieuwe vormen van toetsing en examinering

Nationale Onderwijskrant

Begin september is de Nationale Onderwijskrant verspreid binnen po, vo, mbo en pabo. Lees hier onze bijdrage ‘Samen werken aan het onderwijs van morgen’, waarin we vertellen vanuit de drie divisies van Cito. Wil je de volledige uitgave inzien, ga dan naar: Nationale Onderwijskrant.

Nationale Onderwijstalenten

Op 5 oktober worden de nieuwe Nationale Onderwijstalenten bekendgemaakt. Twee afstudeerders van een Nederlandse lerarenopleiding, met het beste idee voor of onderzoek naar het onderwijs, ontvangen dan de OnderwijsTopTalentPrijs.

  • Elke pabo mag één student afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leerkrachten in het basisonderwijs’.
  • Elk opleidingsinstituut voor het voortgezet onderwijs mag maximaal drie mensen uit verschillende vakgroepen nomineren in de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs.’

Cito maakt onderdeel uit van het panel die de vo-inzendingen mag beoordelen.

Zoeken