Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Ontmoet onze onderwijskundig onderzoekers

Team Onderwijskundig Onderzoek doet - zoals de naam al zegt - onderzoek op het gebied van onderwijskundig meten. Samen met onderwijsprofessionals en universiteiten ontwikkelen ze best practices om te laten zien wat wél en niet werkt. Praktijkgericht én wetenschappelijk onderbouwd.

Eva de Schipper MSc

Onderwijskundig onderzoeker | Product owner | Promovendus

In haar promotieonderzoek zoekt Eva de Schipper naar manieren om meer waarde uit beschikbare data te halen voor mensen in de onderwijspraktijk (leerlingen, docenten en andere betrokkenen). Daarvoor analyseert zij verschillende soorten onderwijskundige toetsdata op verschillende manieren, soms gebruikmakend van methoden uit andere vakgebieden. Zo onderzocht zij bijvoorbeeld de bruikbaarheid van aanraadsystemen in summatieve toetsen, en de potentie van automatische taalanalysemethoden om het nakijken van open vragen voor docenten makkelijker te maken. In haar werk als product owner test zij de nieuwe technieken in de praktijk uit, door middel van prototypes waarmee ze de klas ingaat.

Naast haar werkzaamheden bij team Onderwijskundig Onderzoek werkt Eva ook als product owner bij team Prototypes.

Eva de Schipper
Ooit heb ik gehoord dat wetenschappelijke creativiteit het op nieuwe manieren gebruiken van concepten uit verschillende velden is. Dat pas ik toe in mijn promotieonderzoek.

Eva de Schipper, Wetenschappelijk onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken