Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Ontmoet onze onderwijskundig onderzoekers

Team Onderwijskundig Onderzoek doet - zoals de naam al zegt - onderzoek op het gebied van onderwijskundig meten. Samen met onderwijsprofessionals en universiteiten ontwikkelen ze best practices om te laten zien wat wél en niet werkt. Praktijkgericht én wetenschappelijk onderbouwd.

dr. Sebastiaan de Klerk

Onderwijskundig onderzoeker

Sebastiaan de Klerk is sinds 2022 in dienst bij Cito. Daarvoor werkte hij geruime tijd bij eX:plain, een stichting die zich bezighoudt met beroepsgerichte examinering. Bij eX:plain voltooide Sebastiaan zijn promotieonderzoek naar de (on)mogelijkheden om (fysieke) praktijkexamens te digitaliseren met multimedia en simulatie. Bij veel van Sebastiaans onderzoeksprojecten spelen technologie en digitalisering een belangrijke rol. Binnen Cito zet Sebastiaan dit voort in een toegepaste context. Daarnaast is Sebastiaan voor twee dagen in de week als Coördinator Kennis, Kwaliteit & Monitoring verbonden aan het Groeifondsprogramma Impuls Open Leermateriaal.

Sebastiaan de Klerk
Kennis van en over nieuwe technologie is essentieel. Je hebt het nodig om een beeld te vormen van alle huidige én toekomstige ontwikkelingen in de wereld van het onderwijskundig meten.

Sebastiaan de Klerk, Onderwijskundig onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken