Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

Annemarie Timmers MSc

Psychometrisch onderzoeker

Sinds 2022 maakt Annemarie Timmers onderdeel uit van het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening. Cito was haar voor die tijd niet onbekend, want ze schreef haar afstudeerscriptie voor de onderzoeksmaster Methods and Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences aan de Universiteit Utrecht bij Cito onder begeleiding van Remco Feskens. Haar onderzoek was gericht op meetinvariantie als gevolg van de manier waarop de toets is afgenomen in het internationaal vergelijkende onderzoek PISA. Annemarie is in haar werk onder andere betrokken bij de normeringen van de centrale eindtoets en eindexamens, en effectiviteitsonderzoek omtrent de Rekenfaculteit in opdracht van Stichting De Verre Bergen.

Annemarie Timmers
Ik onderschrijf echt de missie van Cito. Ik vind kansengelijkheid erg belangrijk en hoop daar in mijn werk rondom de normeringen van de eindtoets en de eindexamens aan bij te dragen.

Annemarie Timmers, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken