Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

Bregtje Seton

Psychometrisch onderzoeker

Sinds juni 2022 maakt Bregtje Seton deel uit van CitoLab. Daarvoor werkte ze als taalkundige bij de Rijksuniversiteit Groningen en als vakdidacticus Engels bij NHL Stenden Hogeschool in Groningen. Bregtje werkt binnen team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening mee aan de centrale examens in het mbo, waarvoor ze naast de normeringen ook onderzoek doet naar de verschillen tussen de Engels B1 en B2 mbo examens. Daarnaast doet ze onderzoek naar leervertragingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, en is ze betrokken bij diverse andere interne en externe projecten.

Bregtje Seton
Wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij CitoLab? Dat mijn liefde voor data, mijn taalwetenschappelijke achtergrond en mijn affiniteit met het onderwijs allemaal samenkomen. Ik kan zo echt mijn bijdrage leveren aan het onderwijs.

Bregtje Seton, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken