Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Joost Kruis

Psychometrisch onderzoeker

Joost Kruis werkte al tijdens zijn studie en promotieonderzoek (aan de afdeling psychologische methodenleer van de Universiteit van Amsterdam) meerdere malen op projectbasis voor Cito. Dat hij in april 2022 officieel als wetenschappelijk onderzoeker in dienst trad bij CitoLab, was dus eigenlijk geen verrassing. Inmiddels werkt Joost voor team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening. Daar is hij onder andere betrokken bij de normering van de centrale eindexamens. Ook werkt hij voor diverse projecten aan het automatiseren en optimaliseren van data-, analyse- en rapportage-pipelines.

Joost Kruis
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken