Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Lientje Maas

Psychometrisch onderzoeker | R&D specialist

Lientje werkt sinds eind 2023 bij CitoLab als psychometrisch onderzoeker en R&D specialist. Daarvoor werkte ze aan haar promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht. Haar proefschrift gaat over diagnostisch toetsen in het hoger onderwijs. In haar multidisciplinaire onderzoek gebruikte ze diagnostische classificatie modellen om op basis van data van online formatieve toetsen gerichtere feedback te geven aan studenten. Nu werkt Lientje voor team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening (POD) én voor team Prototypes (PT).

Ik zet me graag in om innovaties in onderwijskundig meten in de praktijk te brengen en zo bij te dragen aan de kwaliteit van onderwijs.

Lientje Maas, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken