Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Marieke van Onna

Psychometrisch onderzoeker 

Sinds 2007 werkt Marieke van Onna als wetenschappelijk onderzoeker bij CitoLab. Binnen het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening (POD) is ze één van de senior medewerkers. Het grootste deel van haar activiteiten heeft betrekking op de centrale toetsen en (eind-)examens. Daarnaast is Marieke betrokken bij enkele nationale en internationale projecten van Cito BV, en begeleidt ze stagiaires.

Marieke van Onna
Mijn werk is leuk, omdat het snijvlak van statistische formules, onderwijskundige inzichten en politieke keuzes om doordachte oplossingen vraagt.

Marieke van Onna, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken